Două explozii, una provocată de o maşină-capcană, care a vizat un autocar al forţelor de ordine, şi o alta de un kamikaze, au avut loc, sâmbătă seară, la Istanbul, a anunţat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu. Bilanţul răniţilor în urma exploziilor de la Istanbul a crescut la 70, în timp ce bilanţul morţilor variază între 13 şi 15.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 00:45 - Exploziile de la Istanbul au fost provocate de un kamikaze şi o maşină capcană; bilanţul răniţilor a ajuns la 70

Explozia din parcul Macka, din Istanbul, a fost provocată de un kamikaze, a anunţat ministrul turc de Interne Suleyman Soylu.

El a precizat că cea de-a doua deflagraţie, de lângă stadionul Vodafone Arena, a fost produsă de o maşină capcană.

Între timp, bilanţul răniţilor a ajuns la 70, potrivit ntv.com.tr.

UPDATE 00:06 - Bilanţul răniţilor în urma atentatului de la Istanbul a crescut la 38

Bilanţul răniţilor în urma exploziei de la Istanbul a crescut la 38, în timp ce bilanţul morţilor variază între 13 şi 15, au spus oficiali din serviciile de securitate.

Al Jazeera Turcia afirmă că cel puţin 15 ofiţeri au fost ucişi în explozii, în timp ce Reuters anunţul 13 morţi. Bilanţul oficial este în continuare de 20 de răniţi.

Două explozii s-au produs sâmbătă seara la Istanbul, una în apropiere de un stadion de fotbal, cealaltă în parcul Macka. Ambele se află în apropiere de piaţa Taksim.

Ministrul turc al Transporturilor a declarat că a fost vorba de un atac terorist.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a afirmat că cel puţin o maşină-capcană a vizat un autocar care transporta ofiţerii care au asigurat paza la meciul de fotbal Beşiktaş-Bursaspor, desfăşurat pe Vodafone Arena.

“Se crede că a fost o maşină-capcană unde erau localizate forţele noastre speciale de poliţie, imediat după meci, la ieşirea pe unde plecaseră fanii Bursaspor”, a spus oficialul.

Atacul a avut loc la circa două ore după încheierea partidei, când fanii se dispersaseră.

De altfel, echipa Bursaspor a anunţat pe Twitter că niciunul dintre susţinătorii săi nu a fost rănit.

Martori au declarat că au auzit focuri de armă după cele două deflagraţii, dar informaţia nu a fost confirmată oficială.

“A fost ca în iad. Flăcări au urcat spre cer. Beam un ceai la cafeneaua de lângă moschee”, a povestit Omer Yilmiz, care lucreară la moscheea Dolmabahce, aflată în apropiere.

„Oamenii s-au ascuns sub mese, femeile au început să plângă. Microbiştii care beau ceai la cafenea s-au adăpostit, a fost îngrozitor” a adăugat el.

UPDATE 23:30 - Cel puţin 15 poliţişti ar fi fost ucişi în atacul de la Istanbul

Cel puţin 15 poliţişti ar fi fost ucişi în atacul de sâmbătă seara, de la Istanbul, scrie Al Jazeera Turcia. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

UPDATE 22:45 - Cea de-a doua explozie înregistrată la Istanbul a avut loc în apropiere de Piaţa Taksim. VIDEO

Cea de a doua explozie înregistrată la Istanbul a avut loc în apropiere de Piaţa Taksim, lângă un centru comercial, au declarat martori citaţi de AFP.

Sunetul exploziilor a fost surprins de echipele de televiziune prezente pe stadion după meci.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat că a fost vorba de un atac cu maşini-capcană, care a vizat un autocat al forţelor de ordine. De altfel, toţi cei 20 de răniţi ar fi ofiţeri de poliţie. Nu există informaţii că ar exista morţi.

UPDATE - Atacul de la Istanbul a vizat forţele de ordine

Atacul de la Istanbul, din apropiere de stadionul unde joacă echipa Beşiktaş, a vizat forţele de ordine, relatează BBC News.

Potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, două maşini-capcană au fost detonate în apropiere de Vodafone Arena, după încheierea unui meci între echipa Beşiktaş şi Bursaspor.

Cel puţin 20 de persoane, membri ai forţelor de ordine, au fost rănite.

Martori au spus că au auzit două explozii urmate de focuri de armă. Informaţia nu a fost confirmată

Poliţia înarmată a închis străzile din jurul Vodafone Arena, unde joacă echipa de fotbal Beşiktaş.

Imagini de la faţa locului arată o maşină distrusă şi două incendii pe drum, lângă stadion.

Explozia s-a auzit în direct în timp ce în studioul Beşiktaş TV era analizat meciul dintre echipa din Istanbul şi Bursaspor. Studioul a fost evacuat imediat.

Pe internet au apărut şi imagini cu explozia surprinsă în timp ce erau filmaţi doi tineri cântând.

Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Mai multe atacuri cu bombă au afectat Turcia în ultimele luni, unele comise de PKK, iar alte de ISIS. Unul dintre cele mai sângeroase atacuri a avut loc pe 28 iunie, când trei terorişti au comis atentate la Aeroportul Ataturk din Istanbul. 45 de persoane au fost ucise, iar 230 au fost rănite în masacru. Autorităţile turce au acuzat Statul Islamic pentru atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.