Cel puţin 17 migranţi africani care încercau să traverseze Mediterana din Libia către Italia s-au înecat în largul Tunisului, a anunţat joi crucea roşie internaţională, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda de coastă tunisiană a salvat două femei nigeriene în apele în largul praşului Zarzis, a declarat un oficial al crucii roşii.

Nava pornise duminică din Zawyia în Libia, cu 19 migranţi la bord.

Luna trecută, cel puţin 40 de migranţi s-au înecat în portul Sfax din Tunisia, la sud de Tunis.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că cel puţin 300 de persoane au pierit în acest an la traversarea Mediteranei, n în timp ce încercau să ajungă în Europa.

Agenţia ONU pentru refugiaţi spune că mai puţin de 23.500 de oameni au făcut acest drum spre Europa în acest an, majoritatea noilor sosiţi ajungând în Italia şi Spania din Tunisia şi Algeria. Agenţia estimează că 633 de persoane au murit sau au dispărut în drum în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.