Armata turcă a anunţat că 13 militari au fost ucişi, iar alţi 48 de militari au fost răniţi în atentatul cu maşină-capcană de sâmbătă dimineaţa din oraşul Kayseri, în centrul Anatoliei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarii se pregăteau să plece în permisie şi ar putea exista şi victime civile, potrivit armatei.

Răniţii au fost conduşi la spitale din regiune.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Potrivit agenţiei proguvernamentale Anatolia, maşina-capcană a explodat la poarta Universităţii Erciyes şi a lovit un autobuz de transport în comun în care, printre civili, se aflau şi militari care plecau în permisie.

Poliţia şi ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Guvernatorul din Kayseri Suleyman Kamci a declarat că ”maşina-capcană a explodat lângă autobuz”. ”Din nefericire avem martiri şi răniţi”, a declarat el pentru agenţia privată Dogan.

Postul NTV a citat forţele armate turce, potrivit cărora 13 persoane au fost rănite şi alte 48 rănite în atac.

Vicepremierul Veysi Kaynak a declarat pentru NTV că ”facţiuni trădătoare” au vizat comandouri din cadrul Brigăzii Aeriene din Kayseri, ”formate exclusiv pentru siguranţa poporului nostru”.

Cabinetul premierului a impus o interdicţie presei să acopere atacul şi a îndemnat instituţiile media să se abţină să publice ceva ce ar putea provoca ”frică în rândul publicului, panică şi dezordine şi care ar putea să servească scopurilor organizaţiilor teroriste”.

Atacul are loc la o săptămână după un atac cu maşină-capcană vizând poliţia antirevoltă de la un stadion de fotbal din Istanbul, după încheierea unui meci. În acest atac 44 de persoane au fost ucise, majoritatea poliţişti, iar peste 100 de persoane au fost rănite. Activişti kurzi au revendicat atacul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.