Candidata Partidului Verde Jill Stein a fost arestată la o manifestaţie propalestiniană în campusul Universităţii Washington, la St Louis, în Missouri, unde poliţia a arestat sâmbătă 80 de persoane, relatează The New York Post (NYP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Politiciana, de profesie medic, apare în numeroase înregistrări video postate sâmbătă pe reţele de socializare, escortată de poliţişti, în faţa sediului Universităţii Washington, la St. Louis.

În total, 80 de persoane au fost arestate deoarece nu au vrut să părăsească campusul.

Între ele se află şi directorul de campanie al lui Jill Stein, Jason Call, şi adjuncta acestuia, Kelly Merrill-Caye.

”Suntem aici împreună cu studenţii WashU, apărându-ne drepturile contituţionale, apărând poporul american care vrea să pună capăt acestui genocid, acum”, a declarat Jill Stein, care a candidat şi în alegerile prezidenţiale din 2012 şi 2016.

 

Ea şi-a anunţat candidtura în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie pe x, în noiembrie.

ARMAMENT BOEING

Manifestanţii cer ca Israelul să înceteze Războiul din Fâşia Gaza şi ca Statele Unite să sancţioneze statul evreu.

Ei cer ca universitatea să-şi întrerupă relaţiile cu furnizorul de echipament militar Boeing Co., care a vândut armament Israelului, potrivit NYP.

Boeing este un angajator major în regiunea St.Louis.

”A devenit rapid clar, prin vorbele şi faptele acestui grup, că nu are intenţii bune faţă de campusul nostru şi că această manifestaţie risca să devină incrontrolabilă şi să devină periculoasă”, a acuzat într-un comunicat universitatea.

”Numeroase persoane neafiliate” instituţiei au ridicat corturi în campus, adăuga ea.

”Toţi vor fi acuzaţi de intruziune, iar unii ar putea să fie acuzaţi de opunere rezistenţă arestării şi de agresiune, cu privire la răniri cauzate poliţiştilor”, se arată în acest document oficial.

Aproape 200 de manifestanţi propalestinieni au fost arestaţăi sâmbătă în trei campusuri americane.

Această mişcaree de protest faţă de Războiul Israelului în Fâşia Gaza a început la Universitatea Columbia, la New York, în urmă cu zece zile.

Ea s-a extins în numeroase universităţi, din California în nordul, centrul şi sudul Americii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.