Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi declară că Egiptul ”nu a închis terminalul Rafah” către Fâşia Gaza şi că ajutorul umanitar nu intră în enclava palestiniană ”din cauza bombardamentelor israeliene”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de TIR-uri sunt blocate în deşertul egiptean Sinai de multe zile, din cauza lipsei unei căi de acces către cele 2,4 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza.

”Cu fiecare secundă cu care aşteptăm ajutor medical, pierdem vieţi”, trage un semnal de alarmă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Abdel Fattah el-Sisi avertizează cu privire la un exod masiv al palestinienilor din Fâşia Gaza în Egipt.

El avertizează este vorba vorba doar despre o primă etapă, înaintea unei ”deplasări asemănătoare din Cisiordania către Iordania”.

Împingerea palestinienilor să-şi părăsească pământul este ”un mod de a pune capăt cauzei palestiniene în detrimentul ţărilor din jur”, a denunţat el.

”Dacă cer poporului egiptean să iasă în stradă, milioane de oameni vor susţine poziţia Egiptului”, ameninţă el-Sisi.

Preşedintele egiptean a evocat, de asemenea, ”opinia arabă”, sensibilă ”cauzei palestiniene, care este ce mai mare dintre cauze”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.