Secretarul de stat american Antony Blinken şi-a reînnoit avertismentele împotriva unui asalt israelian major asupra oraşului Rafah din Gaza, afirmând că Israelul nu a prezentat un plan de protecţie a civililor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În absenţa unui astfel de plan, nu putem susţine o operaţiune militară majoră care să intre în Rafah, deoarece daunele pe care le-ar provoca sunt dincolo de ceea ce este acceptabil", a declarat Blinken la Forumul Sedona al Institutului McCain din Arizona.

Peste un milion de palestinieni strămutaţi se adăpostesc la Rafah, în contextul războiului în curs cu Hamas, declanşat de masacrul comis de gruparea teroristă la 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În timp ce oficialii israelieni au promis în repetate rânduri că vor intra în Rafah, invocând necesitatea de a elimina forţele rămase ale Hamas în cel mai sudic oraş din Gaza, Blinken a declarat că "există, de asemenea, modalităţi mai bune de a face ceea ce trebuie să facă Israelul în ceea ce priveşte rezolvarea problemei rămase a Hamas".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.