Joe Biden se va adresa americanilor din Biroul Oval, joi seară, cu privire la "răspunsul (Statelor Unite) la atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului şi la agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei", a anunţat miercuri purtătoarea sa de cuvânt Karine Jean-Pierre

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această adresare către naţiune este prevăzută pentru ora locală 20.00 (miezul nopţii GMT).

Preşedintele american a vizitat miercuri Israelul pentru a-şi angaja sprijinul faţă de această ţară, în urma atacului sângeros comis de Hamas pe teritoriul său la 7 octombrie. El a obţinut undă verde din partea aliatului său pentru acordarea de ajutor umanitar în Gaza şi a asigurat Egiptul că un convoi de cel puţin 20 de camioane va fi autorizat să treacă graniţa sa.

La întoarcerea în Statele Unite, el va încerca să construiască un consens politic prin corelarea sprijinului pentru Israel şi a ajutorului pentru Ucraina. Potrivit unei surse apropiate discuţiilor, intervievate marţi de AFP, Casa Albă vrea să ceară un pachet comun de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel, Taiwan şi criza migratorie de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.