Preşedintele american Joe Biden a postat în weekend un video de 26 de secunde pe TikTok, după ce Guvernul american a criticat în mod violent această aplicaţie chinezească, o platformă care-i acordă octogenarului o cale de acces către tineri alegători înaintea alegerilor, iar nicio măsură federală în vederea unei restrângeri a acesteia nu mai pare să fie avută în vedere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aplicaţia de partajare video a fost atacată furbund, în trecut, atât de către fostul Guvern al lui Donald Trump, cât şi de cel al lui Biden.

TikTok, propritatea grupului chinez ByteDance, a fost acuzată de un mare nunăr de politicieni americani că este un instrument de propagandă a Guvernului chinez, acuzaţii negate de întreprindere.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Într-un video postat duminică pe contul de campanie @bidenhq, preşedintele democrat în vârstă de 81 de ani abordează cu uşurinţă subiecte de la politică şi până la campionatul american de fotbal NFL.

Întrebat dacă preferă Super Bowl sau celebrul spectacol de la pauză, al cărui cap de afiş a fost în acest an cântăreţul Usher, el spune că alege meciul.

Întrebat despre existenţa unui complot secret în vederea trucării meciului, pentru ca starul pop Taylor Swift - al cărei iubit, Travis Kelce, joacă la Kansas City Chiefs - să-şi poată folosi apoi notorietatea pentru a-l susţine pe Joe Biden, preşedintele răspunde cu umor.

”Aş intra în bucluc dacă v-aş spune”, spune el.

Mai multe state şi Guvernul federal au interzis folosirea aplicaţiei pe aparate oficiale ale Guvernului, invocând riscuri la adresa securităţii naţionale.

În Monata (nord-vest), un judecător a blocat recent o iniţiativă a Guvernului acestui stat vizând interzicerea completă a aplicaţiei.

În pofida faptului că aplicaţia este examinată în continuare de Washington, nu pare să mai fie avută în vedere nicio măsură în vederea interzicerii sau restrângerii folosirii aceste reţele de socializare.

”Acum se pare că ideea unei interziceri a fost avansată mai mult pentru a marca puncte politice decât într-un efort serios de legiferare”, declara recent cotidianului The Giardian un avocat specializat în drepturi civile David Greene.

Odată cu apropierea alegerilor americane de la 5 noiembrie, platforma permite un acces la tineri alegători, principalii utilizatori ai acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.