Preşedintele american Joe Biden dă asigurări, pornind de la principiul că va obţine o victorie la 5 noiembrie, că rivalul său republican Donald Trump ”nu va accepta” rezultatul alegerilor, la fel ca în 2020, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El ar putea să nu accepte rezultatul alegerilor. Vă asigur că nu-l va accepta”, iar acest lucru este ”periculos”, a declarat miercuri CNN şeful statului american.

”Nu se poate să-ţi iubeşti ţara doar când câştigi”, subliniază democratul în vârstă de 81 de ani.

”Dacă totul se desfăşoară cinstit, eu voi accepta bucuros rezultatele”, declara săptămâna trecută Milwaukee Journal Sentinel Donald Trump.

”Dar dacă nu e cazul, atunci va trebui să ne batem pentru binele ţării”, adăuga el.

Joe Biden dă asigurări că fostul preşedinte democrat Barack Obama - implicat în campania sa electroală - l-a sfătuit ”să continue să face” ceea ce face.

Presa americană a dezvăluit recent presupuse rezerve ale lui Barack Obama cu privire la campania pe care o desfăşoară fostul său vicepreşedinte, pe care sondajele îl creditează cot la cot cu Donald Trump în intenţiile de vot sau eventual devansat în unele state decisive.

”Sunt mulţumit de traiectoria campaniei”, dă asigurări preşedintele american.

El consideră că ”majoritatea oamenilor se vor concentra şi vor lua o decizie abia în toamnă”.

El laudă eforturile depuse pe teren de către echipele sale de campanie în ajungerea la alegători ”bătând la uşă”, ”ca pe vremuri”.

”TIPUL ĂSTA NU E UN PARTIZAN AL DEMOCRAŢIEI”

Donald Trump nu a recunoscut nicodată că a fost înfrânt de către Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 2020.

”Câte proceduri judiciare a pierdut?”, declară preşedintele american, referindu-se la încercări ale rivalului său de a contesta anumite numărători locale ale voturilor.

”Tipul ăsta nu un partizan al democraţiei”, îl acuză Joe Biden.

Donald Trump ”n-a reuşit niciodată să creeze locuri de muncă, iar eu n-am eşuat niciodată. Eu am creat 15 milioane de locuri de muncă”, a răspuns Joe Biden atunci când a fost întrebat despre sondaje potrivit cărora americanii au mai multă încredere în adversarul său în domeniul economic.

”Economia noastră este cea mai solidă din lume”, subliniază Joe Biden.

El spune, aşa cum face adesea, că la summiturile internţaionale la care participă majoritatea liderilor străini îi spun ”trebuie să câştigaţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.