Preşedintele american Joe Biden a declarat că spitalele din Fâşia Gaza trebuie protejate şi a sperat că Israelul va acţiona "mai puţin intruziv", în timp ce tancurile israeliene au avansat până la porţile principalului spital din enclava asediată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tancurile israeliene au ocupat poziţii în faţa spitalului Al Shifa, principalul centru medical din oraşul Gaza, despre care Israelul spune că se află deasupra unor tuneluri care adăpostesc un cartier general al luptătorilor Hamas care folosesc pacienţii ca scuturi. Israelul a lansat războiul împotriva Hamas după ce gruparea palestiniană islamistă a atacat la 7 octombrie sudul Israelului.

Aproximativ 1.200 de persoane au murit în acel atac, iar 240 au fost târâte în Gaza ca ostatici, potrivit bilanţului Israelului. Aripa armată a Hamas a declarat că este pregătită să elibereze până la 70 de femei şi copii reţinuţi în Gaza în schimbul unui armistiţiu de cinci zile în război.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Autorităţile medicale din Gaza spun că peste 11.000 de persoane au fost confirmate ca fiind ucise în bombardamentele israeliene, dintre care aproximativ 40% sunt copii. Armata israeliană a declarat la începutul zilei de marţi că a "iniţiat un efort umanitar pentru a coordona transferul de incubatoare" din Israel către Al Shifa, dar a precizat că niciunul dintre aceste dispozitive, folosite adesea pentru a menţine căldura nou-născuţilor prematuri, nu a fost primit de către instituţie. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Al Shifa sau a Hamas.

Cel puţin 650 de pacienţi se aflau încă în interiorul spitalului Al Shifa, disperaţi să fie evacuaţi către o altă unitate medicală.

În primele sale comentarii de la evenimentele din weekend, inclusiv decesul pacienţilor raportat la Al Shifa, Biden a declarat că spitalele trebuie protejate. "Speranţa şi aşteptarea mea este că vor exista acţiuni mai puţin intruzive în legătură cu spitalele şi rămânem în contact cu israelienii", a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă, luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.