Cei 31 de bebeluşi prematuri care au fost evacuaţi duminică de la spitalul Al-Shifa din Gaza au ajuns la punctul de trecere Rafah, iar 28 dintre ei urmează să fie transferaţi în Egipt către diverse spitale pentru a primi tratament, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dr. Mohamed Salama, care este şeful secţiei de neonatologie din cadrul spitalului Al-Ahli Emirates din Rafah - unde au fost evacuaţi bebeluşii - a declarat pentru BBC că nu se ştie exact unde vor merge bebeluşii când vor ajunge în Egipt.

"Un comitet din cadrul Ministerului egiptean al Sănătăţii îi va primi şi apoi va decide", a declarat el pentru BBC în limba arabă. Ministrul egiptean al sănătăţii urma să vină la aeroportul El Arish, care este aproape de graniţa cu Gaza.

"Unii părinţi au sosit ieri la spitalul Al-Ahli Emirates pentru a-şi identifica bebeluşii", spune el. "Le-am cerut să semneze un formular de consimţământ pentru ca bebeluşii lor să fie trimişi să primească tratament în Egipt. "Avem un bebeluş care nu a fost identificat, iar părinţii lui sunt necunoscuţi. El se află încă aici cu noi. Decizia de a-l păstra a fost luată de Ministerul Sănătăţii din Gaza, deoarece starea lui este stabilă şi nu trebuie mutat pentru tratament. În cazul a doi bebeluşi, părinţii lor au refuzat să îi trimită afară din cauza unor circumstanţe personale", a explicat medicul, care a precizat că aceşti trei bebeluşi se află într-o stare stabilă.

Nou-născuţii se aflau la spitalul Al Shifa din Gaza, unde alţi câţiva bebeluşi au murit pe fondul prăbuşirii serviciilor medicale, cauzată parţial de întreruperile de energie electrică în urma epuizării combustibilului. Imagini difuzate în direct de postul de televiziune Al Qahera au arătat cum personalul medical lua cu grijă bebeluşii din interiorul unei ambulanţe şi îi plasa în incubatoare mobile, care au fost apoi transportate pe roţi prin parcare către alte ambulanţe.

Bebeluşii au fost duşi duminică la un spital din Rafah, în sudul Gaza, pentru ca starea lor să fie stabilizată înainte de a fi transferaţi în Egipt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.