Singurul supravieţuitor al accidentului de teleferic soldat cu 14 morţi, la 23 mai, în nordul Italiei, un băiat israelian, a ieţit de la reanimare, anunţă spitalul din Torno în care este îngrijit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Băiatul în vârstă de cinci ani este singurul pasager care a supravieţuit după ce o cabină de teleferic a căzut în gol, la Stresa, în apropiere de vârful Muntelui Mottarone, de 1.500 de metri altitudine, iar ceilalţi 14 pasageri au murit, inclusiv părinţii săi, un frate mai mic, în vârstă de doi ani, şi bunicii săi.

Eitan, care a suferit multiple traumatisme la nivelul abdomenului şi toracelui şi multiple fracturi, a fost transferat la servicul de şedere îndelungată, a declarat AFP un purtător de cuvânt al spitalului din Torino, capitala Piemontului (nord-vest).

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Mătuşa băiatului, a cărei familie a migrat în Italia în 2018, are grijă de copil.

Mai mulţi conducători ai societăţii care gestionează telefericul sunt suspectaţi de faptul că au dezactivat în mod voit sistemul de frânare de urgenţă, care ar fi putut bloca această cabinăde teleferic după ce s-a rupt cablul.

Treisprezece pasageri au murit pe loc, iar Eitan şi alt copil au fost spitalizaţi. Celălalt copil  a murit din cauza rănilor.

Telefericul din Stresa, frecventat de turişti, asigură o legătură în 20 de minute între acest sătuc şi Muntele Mottarone, care oferă o vedere spectaculoasă a Lacului Major şi Alpilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.