Autorul atacului de la Nisa a trimis un SMS către un număr necunoscut, cu puţin timp înainte de masacru, cerând mai multe arme, au declarat surse apropiate anchetei, citate de La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta informaţie vine în condiţiile în care se presupune că Mohamed Lahouaiej Bouhlel a fost radicalizat rapid.

Cu câteva săptămâni înainte de atac, el şi-ar fi lăsat barbă şi ar fi început să exprime opinii extremiste.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Între timp, autorităţile franceze au reţinut duminică dimineaţă încă două persoane care ar avea legătură cu atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi. Este vorba de un bărbat şi de o femeie

În total, şapte persoane sunt în prezent reţinute, în cadrul anchetei. Cinci oameni – fosta soţie a autorului atacului şi alţi patru bărbaţi – au fost ridicaţi de forţele de ordine la scurt timp după atac.

În cursul audierilor, persoanele reţinute au evocat o radicalizare recentă a suspectului, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, au declarat surse din poliţie.

Cu toate acestea, gruparea teroristă Stat Islamic, care a revendicat atacul, nu a fost menţionată de persoanele audiate.  

Anchetatorii încearcă încă să înţeleagă personalitatea lui Bouhlel şi ce l-a împins să comită masacrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.