Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe Telegram, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avariat trei clădiri rezidenţiale, două de birouri, trei clădiri nerezidenţiale şi o conductă de gaz din cartierul central al oraşului, potrivit guvernatorului.

El a precizat că 568 de ferestre şi 33 de maşini au fost avariate.

Primarul oraşului, Ihor Terehov, a declarat pentru televiziunea ucraineană că două rachete S-300 au fost folosite în atac, dar nu au provocat daune semnificative în zonele rezidenţiale ale oraşului.

Agenţia rusă de ştiri de stat RIA a relatat miercuri, citând surse anonime din cadrul forţelor ruse, că atacul lor a lovit cartierele soldaţilor din Harkov, unde erau staţionaţi militari ucraineni.

Reuters menţionează că nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii.

Terehov a declarat că lucrările de reparare a conductei de gaz continuau miercuri dimineaţa, pentru a restabili cât mai repede alimentarea cu gaz în partea afectată a oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.