Aproximtiv 30 de persoane au fost spitalizate, două în stare gravă, în urma unei coliziuni între un tren de periferie din Buenos Aires cu o ramă de întreţinere, anunţă salvatori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi răniţi grav - cu traumatisme craniene - au fost evacuaţi cu elicopterul, a declarat presei la faţa locului un reprezentant al serviciilor de urgenţă (SAME), Alberto Crescenti.

”Nu există morţi”, a subliniat, alături de acesta, primarul Buenos Airesului, Jorge Macri.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Compania Trenes Argentinos a anunţat într-un comunicat că un tren de pasageri cu şapte vagoane a intrat în coliziune cu o ramă de întreţinere alcătuită dintr-o locomotivă şi un vagon cu material pe un pod, în cartierul Palermo, imediat după ora locală 10.30 (16.30, ora României).

Din cauza impactului, ”locomotiva şi primul vagon de pasageri au deraiat”.

Potrivit SAME, 90 de pasageri au fost evaluaţi şi asistaţi la faţa locului, iar 30 dintre ei au fost transferaţi la spitale din oraş cu răni de diverse gravităţi.

Câteva zeci de ambulanţe au fost trimise la locul accidentului.

Ministrul Transporturilor, Franco Mogetta a anunţat că 60 de persoane au fost rănite în total, dintre care aproximativ 30 au fost rănite uşor şi nu au necesitat spitalizarea.

Salvatori şi pompieri au evacuat toţi pasagerii în aproximativ 40 de minute, a sublniat primarul Buenos Airesului.

Mulţi dintre ei, nevătămaţi, în vagoanele situate mai departe de impact, au coborât singuri din tren şi s-au îndepărtat, pe calea ferată, a declarat AFP, la faţa locului, un maior din Poliţia din Buenos Aires, Facundo Gomez.

”Atunci când am ajuns la faţa locului, oamenii erau şocaţi, dar nu existau strigăte. Nimic”, a declarat el.

”MAI MULTE IPOTEZE”

Câini de salvare se asigurau că niciun pasager nu a rămas blocat înăuntru.

”Pentru moment, nu există suficiente informaţii despre cauzele accidentului”, a subliniat Jorge Macri în faţa presei.

Franco Mogetta a evocat, la rândul său, ”multiple ipoteze”, însă niciuna dintre ele neputând fi privilegiată în acest stadiu.

Ancheta examinează dacă a existat ”o problemă de semnalizare” atât din partea ramei tehnice care lucra pe o cale, cât şi a trenului de pasageri, a adăugat el.

El a evocat plângeri cu privire la ”furturi de cablu”, pe care ancheta urmează să le verifice.

Furtul de cabluri de cupru sau de alte metale a înregistrat în ultimele luni o creştere puternică în Argentina, pe fondul unei deteriorări economice - o inflaţie de 288% şi un nivel al sărăciei de 42% în rândul populaţiei la sfârşitul lui 2023.

Imagini aeriene de la locul accidentului arată un vagon în parte sfârtecat, înclinat spre balustrada metalică a podului feroviar care trece pe desupra unui bulevard.

Era neclar dacă era vorba despre un vagon de pasageri sau despre vagonul tehnic.

Izbitrura ”a fost foarte puternică. Am auzit ca şi cum s-ar fi frecat două maşini intrate în coliziune”, a declarat la postul TN o pasageră din ultimul vagon.

”O persoană a fost aruncată în uşă, multe altele la podea”, a povestit ea.

”Suntem în viaţă printr-un miracol!”, a strigat un pasager care imediat după izbitură s-a aplecat pe geam să filmeze imagini cu trenul, preluate de mai multe televiziuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.