AT&T a ajuns la un acord pentru achiziţia corporaţiei media Time Warner Inc pentru o sumă de peste 85 de miliarde de dolari, anunţă Wall Street Journal. Achiziţia Time Warner Inc, care deţine inclusiv postul de televiziune CNN, a fost anunţată la puţin timp după ce republicanul Donald Trump a declarat că va anula o asemenea achiziţie în primele sale 100 de zile de mandat, ca parte a planului de a lupta împotriva aşa-numitelor ”structuri de putere” din media americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliile de conducere ale celor două companii s-au întâlnit în cursul zilei de sâmbătă pentru a aproba tranzacţia. Acordul presupune că jumătate din suma de 85 de miliarde de dolari va fi plătită în bani lichizi, iar a doua jumătate va fi reprezentată de acţiuni.

Donald Trump a condamnat sâmbătă marile corporaţii media pentru că îi acoperă în mod drept toate comentariile controversate din timpul campaniei, într-o încercare de a favoriza campania rivalei sale democrate.

”Încearcă în mod disperat să reducă la tăcere voturile şi vocile cetăţenilor americani. Un exemplu pentru o structură de putere cu care mă lupt este At&T, care încearcă să cumpere Time Warner Inc şi prin urmare CNN. Nu voi aproba o asemenea achiziţie în administraţia mea, pentru că este o concentrare de prea multă putere în mâinile unui număr redus de persoane”, a declarat miliardarul republican.

De asemenea, Trump a promis că va rupe contractul de achiziţie al NBC Universal de către Comcast. Această achiziţie s-a încheiat încă din 2013.

”Asemenea achiziiţii ne distrug democraţia”, a comentat Donald Trump.

Republicanul a precizat că marile corporaţii media l-au tratat în mod nedrept, chiar dacă este un miliardar newyorkez, iar alegătorii săraci au chiar mai multe motive de îngrijorare cu privire la creşterea ”structurilor de putere” din media americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.