Paisprezece maşini, între care şi un microbuz cu călători, au rămas blocate, joi după-amiază, pe un drum judeţean din apropiere de municipiul Huşi din cauza viscolului care a format suluri de zăpadă pe o porţiune de câteva sute de metri de şosea. Alte zece drumuri judeţene sunt cu probleme din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de persoane au rămas izolate în zona localităţii Bobeşti, de pe drumul judeţean DJ 244D Huşi - Avereşti, din cauza ninsorilor şi a vântului puternic care au condus la apariţia unor blocaje în trafic. Astfel, 14 maşini, printre care şi un microbuz cu călători care efectua o cursă regulată de transport persoane între Huşi şi Avereşti, au rămas blocate pe şosea ca urmare a sulurilor de zăpadă formate pe partea carosabilă pe o distanţă de câteva sute de metri.

”Cele şase maşini care veniseră dinspre Huşi, inclusiv acel microbuz cu călători, au fost întoarse în oraş. De partea cealaltă a blocajului de pe şosea, dinspre Avereşti, se mai află alte opt autoturisme, însă nu sunt probleme cu şoferii sau pasagerii acestora”, a declarat, joi, pentru News.ro prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Autorităţile locale din comuna Avereşti intervin în zonă cu un buldoexcavator al primăriei, totodată fiind solicitat şi sprijinul celor de la societatea Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) SA Vaslui pentru a ajuta la deszăpezit.

De asemenea, utilajele de la LDP acţionează, joi după-amiază, pe alte zece drumuri judeţene cu probleme, respectiv DJ 243 Bârlad - Pogana, DJ 243 B Bârlad – Ciocani, DJ 244 H Urdeşti, DJ 244 I Măluşteni, DJ 2444 Şuletea – Stoişeşti, DJ 244 D Huşi – Dolheşti – limită cu judeţul Iaşi, DJ 244 B – Hurduci – Hoceni, DJ 244 C Pădureni – Urlaţi, DJ 245 A Lipovăţ - Suceveni şi DJ 244 A Gara Roşieşti – Vutcani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.