O femeie de 72 de ani, aflată ca turist în România, a fost atacată de un urs, luni, în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zonă asupra pericolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE – Femeia muşcată de urs este cetăţean britanic. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, ursul a atacat-o pe femeie în momentul în care turista a încercat să-l fotografieze. 
Bilanţul făcut public de Jandarmeria Argeş arată că, în ultima perioadă, jandarmii argeşeni au fost solicitaţi ,prin apel la 112, să intervină în 26 situaţii unde a fost semnalată prezenţa animalelor sălbatice.
Jandarmii reamintesc cetăţenilor ca, în cazul în care constată prezenţa urşilor în gospodărie sau în apropierea acesteia să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112, să nu iasă din casă, să nu încerce să se apropie de animale şi să nu încerce să le alunge şi „sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie pentru a le fotografia”.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Incidentul a avut loc luni după amiază, în apropierea barajului Vidraru. O femeie în vârstă de 72 de an, cetăţean străin, a fost atacată de un urs, fiind rănită la braţul drept. Femeia are plăgi produse prin muşcătură şi va fi dusă la spital.
La faţa locului au fost trimise echipaje medicale şi ale Jandarmeriei.
La momentul soririi echipajului SMURD la locul evenimentului, femeia era conştientă şi a putut comunica cu salvatorii în limba engleză. 
În urma incidentului, autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zona respectivă asupra pericolului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.