Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, în curtea interioară a unui centru comercial, unde funcţionează şi un supermarket, din Cluj-Napoca, pompierii intervenind cu patru autospeciale. Clienţii spaţiului comercial au fost evacuaţi. Flăcările au fost localizate şi ulterior stinse, iar pompierii mai intervin pentru lichidarea focarelor ascunse. Totuşi, din cauza fumului, clienţii mall-ului sunt sfătuiţi să părăsească zona. Reprezentanţii Iulius Mall Cluj afirmă că activitatea mall-ului se va relua conform programului obişnuit, duminică dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg. Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat. Implementăm măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii”, au transmis reprezentanţii Iulius Mall Cluj.

Ei au explicat ca autorităţile competente urmează să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului.

”Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor. Iulius Mall dispune de: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler şi tip drencer, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri, precum şi celelalte instalaţii şi mijloace specifice”, a precizat sursa citată.

UPDATE - ”Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca intervin cu 4 autospeciale de stins incendii şi 1 autoscară pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins mai multe materiale depozitate în curtea exterioară a unui complex comercial din municipiu. La faţa locului au fost alocate şi 1 ambulanţă SMURD şi 2 ambulanţe (1 aparţinând serviciului judeţean de ambulanţă şi 1 aparţinând unui operator privat). Nu au fost persoane care să solicite consult medical şi au fost dispuse măsuri preventive pentru evacuarea clienţilor din respectivul complex comercial”, a precizat IGSU.

Conform sursei citate, în prezent flăcările au fost stinse, iar pompierii clujeni acţionează în continuare pentru identificarea şi lichidarea focarelor ascunse. 
 
UPDATE - ”Având în vedere că mai există infiltrări de fum în parcajele şi spaţiile complexului comercial, a fost transmisă recomandarea clienţilor de a părăsi în ordine obiectivul”, a precizat ISU Cluj.

UPDATE - Potrivit ISU Cluj, flăcările au fost localizate, nu mai există pericol de extindere şi se lucrează pentru stingerea focarelor ascunse.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente cu trei autospeciale de stins incendii pentru a lichida flăcările care au cuprins mai multe materiale depozitate în curtea interioară (unde se preia marfa) a unui complex comercial de pe strada Alexandru Vaida Voievod”, a transmis ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical.

Totuşi, clienţii din cadrul spaţiului comercial, unde funcţionează un supermarket, au fost evacuaţi ca măsură de siguranţă.

Forţele de intervenţie au mai fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere a incendiilor din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.