Peste 100.000 de oameni s-au aflat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a patra zi consecutiv de proteste faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale. Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi îndemnuri pentru continuarea protestelor, iar la ora 22.00 mulţimea a cântat imnul naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 00.55: Manifestaţia din Piaţa Victoriei s-a închieat după mai bine de şase ore 

Ultimii manifestanţi au părăsit Piaţa Victoriei după miezul nopţii, iar circulaţia a fost reluată.

UPDATE 00:13 Manifestaţia din Piaţa Victoriei, aproape de final. În faţa Guvernului mai sunt circa 100 de oameni

În Piaţa Victoriei din Capitală se mai află, la această oră, circa 100 de oameni, care flutură steaguri şi scandează "Hoţii, hoţii" şi "Jandarmeria, jos pălăria". Unii dintre cei rămaşi în piaţă strâng gunoiul în saci menajeri.

Circa 100 de oameni mai protestează în Piaţa Victoriei faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă vizând modificarea codurilor penale. Protestatarii au cântat imnul naţional pentru a treia oară.

UPDATE 23:17: În Piaţa Victoriei mai sunt circa 10.000 de oameni: "Cine nu sare nu vrea schimbare"

În Piaţa Victoriei din Capitală se mai află, la această oră, circa 10.000 de oameni, care fluieră, huiduie, flutură steaguri şi scandează: "Cine nu sare nu vrea schimbare", "Abrogare", "DNA să vină să vă ia". 

Manifestanţii au cântat din nou în cor "Deşteaptă-te, române".         

UPDATE 22:49 Protestele din faţa Guvernului continuă. În Piaţa Victoriei mai sunt aproximativ 30.000 de oameni: "Drag ne-ai fi la puşcărie"

Protestele din Piaţa Victoriei continuă. Mulţi dintre manifestanţi au plecat şi acum se poate circula prin mulţime. În faţa Guvernului mai sunt circa 30.000 de oameni. Au apărut noi pancarte: "Drag ne-ai fi la puşcărie", "Aţi face orice să nu faceţi nimic". Taraba cu dulciuri din mijlocul pieţei este plină, nimeni nu se înghesuie să ia, deşi sunt gratis.

Protestatarii huiduie când prin dreptul lor trec manechinele îmbrăcate în zeghe, care au feţele lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Florin Iordache şi Călin Popescu Tăriceanu.

Un protestatar poartă pe cap o boxă wireless din care răsună imnul.                  

Manifestanţii au pancarte pe care scrie:"Adunaţi 64 când ne număraţi. Colectiv", "Drag ne-ai fi la puşcărie", "Aţi face orice să nu faceţi nimic".

UPDATE  22:11 După ce au cântat imnul, demonstranţii din Piaţa Victoriei din Capitală au început să plece

După momentul intonării imnului, manifestanţii din Piaţa Victoriei din Capitală au început să plece în valuri. Cei mai mulţi se îndreaptă spre metrou. O maşină de poliţie a încercat să traverseze piaţa, dar a renunţat, din cauza aglomeraţiei, dând înapoi, cu luminile aprinse.

Manifestanţii din Piaţa Victoriei pleacă în grupuri foarte mari, la această oră.

La ora 22.00, circa 100.000 de oameni au cântat imnul.

După acest moment, manifestanţii au fluierat şi au bătut în tobe.

Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi cu îndemnuri pentru continuarea protestelor, printre care: "Noaptea, ca hoţii"şi "România, trezeşte-te".

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Pe măsură ce mesajele au fost afişate pe bloc, ele au fost scandate de toată mulţimea din piaţă.

UPDATE 22.00: Peste 100.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Mulţimea a cântat imnul României

La acest moment, în Piaţa Victoriei din Capitală sunt peste 100.000 de oameni, piaţa fiind aproape imposibil de traversat de la un capăt la altul.

La ora 22.00, mulţimea a cântat Imnul naţional. După acest moment, manifestanţii au fluierat, au bătut în tobe şi şi-au făcut selfie-uri. 

Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi cu îndemnuri pentru continuarea protestelor, printre care: "Noaptea, ca hoţii"şi "România, trezeşte-te". Pe măsură ce mesajele au fost afişate pe bloc, ele au fost scandate de toată mulţimea din piaţă.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru News.ro, că nu au fost semnalate niciun fel de incidente.

 

PDATE 21:30: Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 80.000 

Circa 80.000 de oameni se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Guvernului. Manifestanţii scandează "Noaptea,ca hoţii" şi "România, trezeşte-te", în timp ce aceleaşi mesaje sunt proiectate, cu lasere, pe unul dintre blocurile din Piaţa Victoriei.

Pe unul dintre blocurile din piaţă sunt proiectate cu lasere mai multe mesaje antiguvernamentale şi cu îndemnuri pentru continuarea protestelor, printre care: "Noaptea, ca hoţii"şi "România, trezeşte-te". Pe măsură ce mesajele sunt afişate pe bloc, ele sunt scandate de toată mulţimea din piaţă.

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

UPDATE 20:45 Circa 40.000 de protestatari în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii sar pe loc, fluieră şi huiduie

Circa 40.000 de oameni se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Mulţi oamenii apar în continuare dinspre metrou, foarte multe cupluri tinere, dar şi vârstnici care spun că au venit pentru viitorul copiilor şi nepoţilor lor.

Manifestanţii sar pe loc, fluieră sau scandează "Hoţii", "Trădătorii", purtând pancarte pe care scrie: "Ştim istorie şi nu o repetăm", "Revoluţia bunului simţ", "Mamă, sunt în piaţă să scap ţara de mustaţă", "CCR salvează democraţia". 

Când nu fluieră sau nu scandează, oamenii discută, pe un ton calm, între ei.

Numărul copiilor din Piaţă este vizibil mai mic faţă de serile trecute, în schimb continuă să vină dinspre metrou multe grupuri de câte 4-5 oameni, mai ales cupluri, dar şi vârstnici care spun că au venit pentru viitorul copiilor şi nepoţilor lor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 20.30: Aproximativ 25.000 de protestatari în Piaţa Victoriei din Capitală: "Abrogaţi şi demisionaţi". Oamenii continuă să vină

Aproximativ 25.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei din Bucureşti, scandând "Abrogaţi şi demisionaţi", grupuri de zeci de persoane continuând să vină dinspre ieşirile de metrou. Circulaţia în piaţă este complet blocată.

Manifestanţii fluieră, suflă în vuvuzele sau scandează "Hoţii", "Trădătorii", purtând pancarte pe care scrie: "Ştim istorie şi nu o repetăm", "Revoluţia bunului simţ", "Mamă, sunt în piaţă să scap ţara de mustaţă", "CCR salvează democraţia".

Jandarmii au demontat şi ultimul rând de garduri mobile din faţa Guvernului, circulaţia fiind complet blocată în Piaţă.

Demonstranţii mai strigă: "Mai bine corporatişti decât pesedişti".

În mijlocul pieţei a se află o bicicletă cu patru recipiente şi un afiş: "Avem ceai cald", precum şi o două mese pe care sunt oferite gratuit  portocale, cornuri şi biscuiţi.

UPDATE 20:19: Aproximativ 20.000 de protestatari în Piaţa Victoriei din Capitală: "Mamă, sunt în piaţă să scap ţara de mustaţă"

Circa 20.000 de oameni se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, scandând "Hoţii" şi purtând pancarte pe care scrie: "Mamă, sunt în piaţă să scap ţara de mustaţă". Jandarmii au demontat şi ultimul rând de garduri mobile din faţa Guvernului, circulaţia fiind complet blocată în piaţă, în timp ce oamenii continuă să vină.

Demonstranţii fluieră şi scandează: "Hoţii","Trădătorii", "Mai bine corporatişti decât pesedişti", purtând pancarte pe care scrie: "Mamă, sunt în piaţă să scap ţara de mustaţă", "30 de lei de câine şi 200.000 pentru javre", Copiii mei vor să zboare, nu le tăiaţi aripile".

Mai mulţi manifestanţi au adus manechine îmbrăcate în haine vărgate, cu feţele lui Ion Iliescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Florin Iordache şi Sorin Grindeanu. Alţi demonstranţi se plimbă prin mulţime cu un sicriu şi două cruci.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE 20.00: Aproximativ 15.000 de protestatari în Piaţa Victoriei din Capitală: 30 de lei de câine şi 200.000 pentru javre

 Aproximativ 15.000 de protestatari s-ăau adunat în Piaţa Victoriei din Capitală, iar oamenii continuă să vină. Demonstranţii fluieră şi scandează: "Trădătorii", "Mai bine corporatişti decât pesedişti", purtând pancarte pe care scrie: "30 de lei de câine şi 200.000 pentru javre", Copiii mei vor să zboare, nu le tăiaţi aripile". În mijlocul pieţei a apărut o bicicletă cu patru recipiente şi un afiş: "Avem ceai cald". Manifestanţii au şi manechine îmbrăcate în zeghe, cu feţele liderilor PSD.

Protestatarii au pancarte pe care scrie: "Copiii mei vor să zboare, nu le tăiaţi aripile", "Vă rugăm să ne scuzaţi, noi protestăm, voi furaţi", "30 de lei de câine şi 200.000 pentru javre", "Hoţia distruge România".

Mulţimea fluieră şi scandează: "Trădătorii!"

UPDATE 19:39 Circa 10.000 de manifestanţi în Piaţa Victoriei din Capitală: "CCR, CCR, scapă-ne de OUG"

În Piaţa Victoriei din Capitală, numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 10.000, demonstranţii fluierând şi scandând "Hoţii", "Alergie la hoţie", "CCR, CCR, scapă-ne de OUG" şi purtând pancarte pe care scrie: "Noi muncim şi plătim taxe, voi furaţi şi daţi amnistii". O petiţie postată online cere Metrorex să prelungească programul de circulaţie a trenurilor.

Aproximativ 10.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale, oamenii purtând pancarte pe care scrie: "Noi muncim şi plătim taxe, voi furaţi şi daţi amnistii", "Măcar Vlad Ţepeş o făcea pe faţă","Jos Guviermii", " Retrageţi ordonanţa".

Mulţimea scandează: "CCR, CCR, scapă-ne de OUG", Abrogare"," PSD, ciuma roşie", "Nu plecăm acasă până nu vă ia DNA în coasă".

Un bărbat cu mustaţă poartă o pancartă pe care scrie: "De la mustaţă la mustaţă: Vino, Liviule, în piaţă". Majoritatea manifestanţilor au vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani şi sunt îmbrăcaţi în echipament de munte.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O petiţie postată online cere Metrorex prelungirea programului trenurilor până la ora 1.00

"În nenumărate ocazii, cu ocazia meciurilor de fotbal sau concerte, Metrorex a prelungit programul de funcţionare a metroului. Având în vedere zecile de mii de oameni care protestează în aceste zile cerem prelungirea programului astfel încât ultimele trenuri de metrou să plece de la staţiile capăt de magistrală la ora 01:00 pe Magistralele 1, 2 si 3, respectiv la ora 01:45 pe Magistrala 4, iar intervalul de circulaţie să fie de maxim 10-12 minute. Considerăm că prin această măsura arătaţi că vă pasă de abonaţi şi în acelaşi timp decongestionaţi zona centrala plină de maşinile parcate claie peste gramada ale celor care vin cu ele pentru ca nu pot sa foloseasca transportul în comun", au scris autorii petiţiei.

UPDATE 19:30 Numărul protestatarilor a ajuns la 7.000

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei sunt aproximativ 7.000 de oameni, iar numărul protestatarilor creşte.

UPDATE 19:15 Aproximativ 5.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei din Capitală

Aproximativ 5.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale, oamenii purtând pancarte pe care scrie: "Măcar Vlad Ţepeş o făcea pe faţă","Jos Guviermii", " Retrageţi ordonanţa". În Piaţa Victoriei se mai circulă doar prin faţa Guvernului, spre Aviatorilor.

Circa 5.000 de persoane s-au adunat, vineri seară, în faţa sediului Guvernului, în perimetrul delimitat cu garduri de jandarmi. În Piaţă se mai circulă doar prin faţa sediului Guvernului, spre Bulevardul Aviatorilor, restul arterelor diind blocate.

UPDATE 19.00: În Piaţa Victoriei sunt aproximativ 3.000 de oameni

Aproximativ 3.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale, oamenii având pancarte pe care scrie: "Măcar Vlad Ţepeş o făcea pe faţă","Jos Guviermii", "Retrageţi ordonanţa". Jandarmii au închis circulaţia pe Bulevardele Iancu de Hunedoara şi pe Kiseleff.

Manifestanţii scandează "Abrogare"," PSD, ciuma roşie", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta".

În centrul pieţei sunt opt cutii din care oamenii îşi pot alege pancarte pe care scrie: "Cioc, cioc! Cine e? Altă întrebare", "Data viitoare mergem la vot" , "Vrem modele cinstite","Vrem să fim respectaţi", "Jos Guviermii", "La mulţi ani cu sănătate şi un veac de singurătate". De asemenea, sunt şi măsuţe cu cornuri, fructe şi covrigi, dar şi un mic atelier unde oamenii îşi pot scrie mesajele pe foi albe.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Grupuri de oameni continuă să se strângă în faţa Guvernului, venind atât dinspre staţia de metrou, cât şi dinspre bulevardele adiacente Pieţei Victoriei.

Conform informaţiilor vehiculate pe Facebook, în piaţă vaveni, cu acordul Jandarmeriei, un cor profesionist de la Operă, cu sistem de sunet şi boxe, apelul fiind ca la 8.58, 9.58, 10.58 şi 11.58 toată piaţa să facă linişte, iar la fix să înceapă să cânte Imnul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.