O femeie aflată la schi pe pârtiile din staţiunea Sinaia a fost rănită, vineri, suferind un traumatism abdominal sever. Ea a fost coborâtă de către salvamontişti până la Cota 1400 din Bucegi, funcţiile vitale au fost în mod constant monitorizate, fiind apoi preluată de un elicopter SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Incidentul s-a produs, vineri, pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, unde o femeie în vârstă de 37 de ani s-a accidentat în timp ce schia, suferind un traumatism abdominal sever. 
 
Salvamontiştii din Sinaia au transportat-o de pe pârtie până la cabinetul medical de la Baza Salvamont Prahova - Cota 1400, unde femeii i-a fost acordat primul ajutor medical, fiind solicitat şi elicopterul de la  Braşov. 
 
”Pacienta a fost monitorizată cu monitorul de funcţii vitale, parametrii fiind transmişi în timp real medicului de pe elicopter”, transmit reprezentanţii Salvamont Prahova. 
 
Potrivit acestora, investiţiile făcute de către Salvamont Prahova şi-au arătat din nou utilitatea, după ce recent un bărbat care a intrat în stop cardio-respirator pe pârtie la Azuga a fost resuscitat cu ajutorul  defibrilatorului semi-automat. 
 
”Investiţiile vor continua, luna viitoare urmând  să achiziţionam un ecograf portabil pentru investigaţii medicale amănunţite şi transmiterea în timp real a imaginilor către medicul de gardă”, precizează oficialii Salvamont.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.