Siguranţa circulaţiei a fost pusă în pericol după ce doi bărbaţi au furat 45 metri din cablul de alimentare a semnalului de intrare în Staţia CFR Simeria, cei doi fiind plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 24 ianuarie 2024, în jurul orei 20:00, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Simeria au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că, semnalele de intrare în Staţia Căi Ferate Simeria dinspre Staţia Căi Ferate Orăştie nu mai au control. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că, în zona km. 471+500 de pe magistrala căi ferate 200, pe dubla I de cale ferată, în capătul dinspre Orăştie al Staţiei Căi Ferate Simeria, prin secţionare cu un corp ascuţit – tăietor, a fost sustras un segment în lungime de 45 metri din cablul de alimentare a semnalului XO de intrare în Staţia CFR Simeria, format din 33 fire din cupru a câte 1 mm în diametru fiecare”, informează IPJ Hunedoara.

Conform poliţiştilor, în acest caz, siguranţa circulaţiei feroviare a fost pusă în pericol însă, până la remedierea cablului trenurile au circulat între Punct Oprire C.F.R. Simeria – Veche şi Staţia C.F. Simeria pe cale liberă, pe bază de ordin de circulaţie.

La data de 27 ianuarie, ora 09:00, în urma activităţilor de investigaţii şi cercetare penală, poliţiştii  Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Simeria au identificat prezumtivii autori, ca fiind doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 32 ani, ambii din oraşul Simeria, cunoscuţi cu antecedente penale, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cei doi sunt acuzaţi de furt calificat şi distrugerea sau semnalizarea falsă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.