Cei doi români răniţi în atentatul de la Nisa sunt soţ şi soţie şi sunt din judeţul Buzău, iar potrivit unor apropiaţi starea lor de sănătate este stabilă. Ministerul Afacerilor Externe nu a dat publicităţii numele celor doi tineri, în prezent stabiliţi la Nisa, însă familiile lor au fost deja anunţate în legătură cu situaţia lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit apropiaţilor, bărbatul ar fi suferit o fractură multiplă la picior, în timp ce femeia are un hematom la tâmplă, fiind sub efectul sedativelor. Cei doi soţi ar fi în afara oricărui pericol.

Vineri dimineaţă, ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, a anunţat că doi cetăţeni români au fost răniţi în urma atacului comis la Nisa şi că în prezent aceştia sunt spitalizaţi în oraşul francez.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a spus că până la acest moment nu există informaţii că ar fi şi români decedaţi în urma atacului.

"Ştim doar că există doi cetăţeni români care trăiesc în Franţa şi care sunt răniţi, dar sunt îngrijiţi în spitalele de acolo, de la Nisa", a spus Lazăr Comănescu.

Ministrul nu a putut da mai multe informaţii despre victime, spunând că serviciile consulare sunt la Nisa şi îşi fac datoria şi vor veni cu mai multe detalii. "Sunt informaţiile pe care le avem. Ţineţi seama şi de confidenţialitatea unor informaţii cu caracter personal", a completat Comănescu.

Bilanţul atacului de la Nisa, unde un camion a intrat în mulţimea care urmărea artificiile de Ziua Naţională a Franţei, joi noapte, a ajuns la 84 de morţi şi 18 de răniţi în stare critică.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a confirmat că şoferul camionului care a intrat în mulţime a şi tras asupra oamenilor. Autorităţile au descoperit armament greu în camion, a declarat preşedintele regiunii Provence-Alpes-Cote d'Azur, citat de AFP.

Hollande a calificat atacul de la Nisa drept un act terorist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.