Poliţiştii din Bucureşti fac percheziţii în Teleorman după ce administratorul unei firme a indus în eroare o societate comercială pe acţiuni cu privire la reconstituirea garanţiei de bună execuţie, iar prejudiciul se ridică la 840.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 fac două percheziţii domiciliare, în judeţul Teleorman, într-un dosar penal în care sunt făcute cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, înşelăciune în formă continuată, uz de fals şi uz de fals în formă continuată.
„În fapt, un bărbat, în calitate de administrator al unei societăţi, pe parcursul derulării unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, pentru un obiectiv de investiţii aflat în judeţul Teleorman, ar fi indus în eroare  o societate comercială pe acţiuni, cu privire la reconstituirea garanţiei de bună execuţie, pentru valoarea de aproximativ 2.150.000 de lei.
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar fi depus mai multe înscrisuri false, în scopul evitării executării garanţiei în cauză, fără a se produce un prejudiciu, întrucât persoana vătămată a verificat validitatea acestor documente şi a constatat faptul ca acestea nu sunt reale”, au precizat poliţiştii. 
Ei au mai adăugat că bărbatul „a depus la instituţia abilitată două înscrisuri false, prin care ar fi atestat în mod nereal că persoana vătămată şi-ar fi exprimat acordul cu privire la restituirea a 840.000 de lei, reprezentând fondul de garanţie existent la momentul respectiv”. 
Astfel, suma respectivă, care reprezintă şi prejudiciul creat, a fost transferată în contul societăţii administrate în fapt de către bărbat, o parte fiind retrasă în numerar, iar cea rămasă, utilizată pentru plata unor diverşi furnizori.
Bărbatul urmează să fie dus la audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.