Locuitorii din municipiul Ploieşti au fost avertizaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu privire la apariţia unu urs în zona Gării de Nord din oraş. Nu este pentru prima dată când autorităţile şi localnicii se confruntă cu astfel de probleme. Anul trecut, un urs care a fost căutat zile la rând a fost prins, tranchilizat în incinta unei rafinării şi relocat. Primăria Ploieşti anunţă că la nivelul municipalităţii a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, iar sâmbătă seară, o echipă de intervenţie va încerca să captureze animalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Primăria Ploieşti anunţă că o echipă de intervenţie va încerca să captureze ursul care şi-a făcut apariţia în zona de nord a oraşului

Autorităţile din judeţul Prahova au emis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un mesaj RO-Alert prin care locuitorii municipiului Ploieşti, situat la şes, la 60 de kilometri de Bucureşti, au fost anunţaţi că în zona Gării de Nord din Ploieşti, în apropierea rafinăriei Vega, a fost semnalată apariţia unui urs. Populaţia a fost sfătuită să evite zona şi să rămână în locuinţe.

Cartierul în care este amplasată rafinăria este unul locuit, în care în ultima perioadă, se construiesc ansambluri rezidenţiale. Aceasta este, de altfel, aceeaşi zonă în care şi în urmă cu un an a fost semnalată prezenţa urşilor.

În vara anului trecut, după săptămâni de căutări şi monitorizări cu drona, inclusiv pe timp de noapte, autorităţile din Ploieşti au reuşit să depisteze un urs pe care l-au tranchilizat în cartierul Mihai Bravu, după ce animalul a intrat în incinta unei alte rafinării, operată de compania Lukoil şi situată la câţiva kilometri de Gara de Nord.

La acel moment primarul oraşului, Andrei Volosevici, declara că problema urşilor nu este una rezolvată şi că se aşteaptă la apariţia animalelor sălbatice în oraş având în vedere afirmaţiile specialiştilor care susţineau că în pădurile din jurul oraşului trăiesc şi alte exemplare de urs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.