Poliţia Română anunţă, miercuri, un parteneriat româno-german în domeniul negocierilor situaţiilor de lipsire de libertate, 9 negociatori fiind instruiţi de specialişti din Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 15-19 aprilie, Poliţia Română, prin intermediul Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, a deschis un nou capitol în domeniul formării profesionale, găzduind la Braşov un stagiu intensiv, dedicat negocierii în situaţii de lipsire de libertate, în mod ilegal. Nouă negociatori ai inspectoratelor de poliţie judeţene au beneficiat de experienţa colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germană, acumulând cunoştinţe vitale în vederea gestionării eficiente a situaţiilor de lipsire de libertate, în mod ilegal”, a transmis, miercuri, IGPR.

Instituţia precizează că stagiul de pregătire, ce a constat în module teoretice şi practici de simulare, marchează începutul unei serii de colaborări strategice, care îşi propun să alinieze practicile negocierii poliţieneşti din România la standardele şi tehnicile consacrate în Europa.

”Poliţia Română consideră negocierile în situaţii de criză o prioritate absolută, contând pe o echipă naţională de peste 140 de negociatori instruiţi şi pregătiţi să intervină în orice moment. Această activitate specializată vizează rezolvarea paşnică a conflictelor, evitând pe cât posibil utilizarea forţei şi garantând siguranţa cetăţenilor. Acest prim modul de pregătire, cu specialiştii din Germania, reprezintă materializarea eforturilor comune de a asigura un răspuns prompt şi profesionist, în faţa situaţiilor de criză”, a mai transmis sursa citată.

Oficialii Poliţiei Române reafirmă, prin această iniţiativă, ”angajamentul în protejarea vieţii şi integrităţii fiecărui individ, demonstrând deschiderea către schimbul continuu de experienţă şi bune practici la nivel internaţional”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.