O persoană a fost reţinută după ce ar fi cerut şi ar fi primit aproape 10.000 de euro de la şase persoane pretinzând că va influenţa funcţionari de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Ministerul Apărării şi Serviciul de Evidenţa Persoanelor pentru a le facilita angajarea ca asistent medical, brancardier sau subofiţer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au pus în executare un mandat de aducere vizând o persoană fără calitate specială, pentru trafic de influenţă în formă continuată (6 acte materiale).

”Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei 2017-2022, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins şi a primit diferite sume de bani, totalizând 9.700 euro şi 300 lei de la un număr de 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare, pe care a promis că îi va determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să faciliteze promovarea unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, în lipsa pregătirii corespunzătoare a acestor persoane, precum şi să urgenteze îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv să emită acte de identitate, în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile”, a anunţat, vineri, DGA.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Persoana a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentată Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al I.G.P.R. – Direcţia de Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.