Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a anunţat, joi seară, că probabil incendiul din cartierul Craioviţa care a afectat zeci de locuinţe a fost cauzat de “foc deschis în spaţii închise”. Specialiştii suspectează că cineva a lăsat nesupravegheată o flacără în locuinţă, iar apoi incendiul s-a extins cu repeziciune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a transmis că joi dimineaţă, a fost primit un apel 112 despre producerea unui incendiu la mansarda unui bloc de locuit din cartierul Craioviţa din Craiova, iar la faţa locului au fost trimise două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor.

“Primele echipaje de intervenţie, provenind de la subunitatea de pompieri în al cărei raion de intervenţie se afla locaţia indicată de apelant, au sosit la faţa locului la ora 08:20, iar după efectuarea recunoaşterii au fost solicitate în sprijin autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciale de lucru la înălţime, de descarcerare şi echipaje SMURD.

Locatarii imobilului s-au autoevacuat (aproximativ 80 de persoane) până la sosirea echipajelor de intervenţie, iar pompierii ajunşi la faţa locului au început operaţiunile de căutare-salvare a eventualelor persoane surprinse în apartamente, fiind evacuate patru persoane, două dintre acestea găsite blocate într-un lift”, a mai precizat ISU Dolj.

Sursa citată a menţionat că la faţa locului au fost asistate medical şase persoane care au suferit atacuri de panică, dar acestea au refuzat transportul la spital. Un bărbat, care a suferit arsuri la mâini şi la nivelul căilor aeriene, a fost transportat de echipajul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

“Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a intervenit cu nouă autospeciale de lucru cu apă şi spumă, trei autospeciale de lucru la înălţime, o autospecială de descarcerare, ambulanţe, dar şi autospeciale pentru suport operativ. Totodată, ISU Olt a sprijinit operaţiunile de intervenţie cu o autospecială de lucru la înălţime, dar a asigurat şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, care a preluat atribuţiile în zona de responsabilitate a subunităţilor ISU Dolj care acţionau cu toate resursele proprii la locul incendiului”, a mai precizat ISU Dolj.

În urma incendiului au ars locuinţele situate la mansarda imobilului, fiind afectate însă şi apartamente de la etajele inferioare ale imobilului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a adăugat că după finalizarea operaţiunilor de intervenţiei, “cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă focul deschis în spaţii închise”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.