Peste 30 de percheziţii au loc vineri dimineaţă, în judeţele Mureş şi Harghita, într-un dosar de şantaj şi camătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În dimineaţa de 13 octombrie 2023,  poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, pun în executare 32 de mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Gheorgheni şi Topliţa, din judeţul Harghita, precum şi în judeţul Mureş, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi camătă”, informează IGPR.
 
Conform anchetatorilor, începând cu anul 2019 şi până în prezent, mai multe persoane din municipiul Gheorgheni ar fi acordat către diverse persoane sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi cuprinse între 20 şi 300 de lei pe lună.
 
Totodată, pentru persoanele care ar fi restituit împrumutul cu întârziere sau n-ar fi avut posibilitatea să achite dobânzile, persoanele bănuite ar fi recurs la ameninţări şi şantaj.
 
*
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.