Pompierii din Deva au intervenit, miercuri, pentru înlăturarea pericolului, după ce un recipient în care era depozitat dizolvant, în curtea unei firme din localitatea Mintia, a început să se deformeze. La faţa locului a fost şi un echipaj CBRN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Pompierii Detaşamentului Deva au intervenit, cu puţin timp în urmă, pentru înlăturarea pericolului unui eveniment chimic, ce s-ar fi putut produce din cauza unui recipient metalic umplut cu o substanţă toxică dizolvantă, aflat în curtea unei firme din localitatea Mintia. Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat de unul dintre angajaţii agentului economic. Acesta a observat că recipientul cu capacitatea de 200 litri, plin cu substanţa chimică, s-a deformat brusc şi din motive necunoscute”, a transmis ISU Hunedoara.

Potrivit pompierilor, s-a acţionat în etape pentru răcirea recipientului şi s-a stabilit că era vorba de o substanţă dizolvantă, cu grad mare de toxicitate.

”Pompierii au intervenit cu un echipaj de stingere şi unul CBRN (Chimic – Biologic – Radiologic – Nuclear) şi au acţionat în etape, pentru răcire, cercetare chimică şi, în final, pentru depresurizarea recipientului care ar fi putut provoca evenimentul chimic”, a mai precizat ISU Hunedoara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.