Autorităţile nu au determinat cauza degajărilor de dioxid de sulf din Vulcan, care a impus trimiterea acasă a peste 1.400 de elevi la orele prânzului. De asemenea, anunţă că măsurătorile nu au arătat depăşiri ale valorilor normale şi nu au existat persoane care să necesite ajutor medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Degajările de Dioxid de Sulf (SO2), care au determinat, la orele amiezii, în municipiul Vulcan, prezenţa în aer a unui miros specific, s-au încadrat în limitele normale, însă persistenţa şi intensitatea mirosului puternic a fost cauzată de condiţiile meteo, mai precis de presiunea atmosferică. Precizăm, totodată, că nu au fost înregistrate persoane care să fi solicitat ajutor medical, în urma degajărilor în atmosferă a acestui tip de gaz”, au transmis, miercuri seară, oficialii ISU Hunedoara.

Potrivit acestora, membrii Grupului de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, prezenţi la Paroşeni şi Vulcan, în urma analizelor şi verificărilor efectuate au constatat că, în urma procesului tehnologic pentru producerea de energie electrică, instalaţia de desulfurare a funcţionat la parametrii normali, cantitatea de SO2 degajată în atmosferă încadrându-se în limitele proiectaţi astfel încât să nu pună în pericol mediul sau sănătatea populaţiei.

De asemenea, ISU Hunedoara anunţă că, potrivit conducerii Complexului Energetic ”Valea Jiului”, din care face parte Termocentrala Paroşeni, au anunţat că nu s-a produs nicio defecţiune tehnică a instalaţiei de desulfurare.

”Totodată, au fost efectuate măsurători specifice cu o autospecială de tip CBRN destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice. La ora efectuării acestor măsurători nu a fost înregistrată prezenţa substanelor toxice în aer”, a mai transmis sursa citată.

Pompierii anunţă că, în continuare, calitatea aerului va fi monitorizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara.

Mai multe instituţii au făcut verificări, miercuri, la Vulcan, judeţul Hunedoara, după ce în municipiu a fost sesizat un miros puternic de gaz, posibil sulf. Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat de urgenţă Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Aproximativ 1.300 de elevi de la trei şcoli au fost trimişi acasă de profesori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.