Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) anunţă că, în condiţiile în care meteorologii au emis avertizări de vreme vrea valabile pentru multe zone din ţara, sâmbătă seară au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea grupelor operative ale structurilor pentru situaţii de urgenţă în 11 judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Începând de la ora 20:00, sâmbătă seară, au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea grupelor operative  ale structurilor pentru situaţii de urgenţă în judeţele Alba, Argeş, Braşov, Caraş Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.
 
„Peste 11.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţişti şi jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt  pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor, precum şi în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale. De asemenea, va fi instituită permanenţa la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase”; transmite MAI. 
 
În contextul în care există riscul ca, din cauza viscolului, drumuri să fie blocate, autorităţile le recomandă şoferilor să se intereseze din timp asupra condiţiilor de drum şi asupra eventualelor restricţii de circulaţie impuse preventiv pe unele sectoare şi să manifeste prudenţă la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă, pentru a evita producerea unor accidente.
 
„Efectivele MAI sunt pregătite să intervină şi pentru fluidizarea circulaţiei pe sectoarele de drum cu probleme şi pentru înlăturarea efectelor unor potenţiale fenomenele meteo periculoase. Pentru gestionarea situaţiei provocate de vremea rea din judeţul Constanţa vor fi deplasate, suplimentar, mijloace tehnice, constând în autospeciale şi şenilate, precum şi personal din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din alte judeţe, din Municipiul Bucureşti şi din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă”; precizează sursa citată.
 
Orice situaţie de urgenţă cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgenţă 112.
 
Angajaţii MAI au intervenit în cursul zilei  de sâmbătă, în nouă localităţi în care fenomenele meteorologice au produs efecte, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj şi Timiş. Sâmbătă seară, au loc intervenţii pentru degajarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil, precum şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil în judeţele Arad, Bihor, Hunedoara şi Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.