Trei persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în urma unui accident produs pe drumul european (DE) 581, în judeţul Galaţi, în care au fost implicate două autoturisme, un microbuz şi un camion. Autorităţile au activat, parţial, planul roşu de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.31, pe raza comunei gălăţene Munteni.

”Din primele cercetări reiese că un bărbat de 41 de ani, din Iaşi, care conducea un autoturism cu numere de Constanţa, pe DE 581, în afara localităţii Munteni, la kilometrul 30+800, a intrat în coliziune cu un ansamblu auto cu semiremorcă. Din spatele ansamblului se deplasa un alt autoturism, condus de un tânăr de de 23 de ani din Brăhăşesti, care pentru a evita impactul dintre cele două vehicule din faţă, a frânat şi a intrat în derapaj şi în coliziune cu o altă maşină condusă din sens opus de un bărbat de 34 de ani, din Bucureşti”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţenea (IPJ) Galaţi, Ştefan Gohoreanu.    

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La locul accidentului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Tecuci.

”După o primă evaluare s-a constatat că în evenimentul rutier au fost implicate patru maşini - două autoturisme, un microbuz cu persoane şi un autotren -  rezultând 14 victime, din care trei persoane decedate. La nivelul judeţului Galaţi a fost activat parţial, planul roşu de intervenţie pe raza municipiului Tecuci, fiind suplimentate forţele de intervenţie”, a anunţat luni, printr-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Unul dintre răniţi, în vârstă de 24 de ani, cu diagnostic de traumatism cranio-cerebral, fractură de coloană dorsală şi comoţie cerebrală, a fost transportat de către echipajul SMURD la Spitalul Municipal Tecuci, apoi s-a luat decizia transferului la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Celelate persoane care au fost implicate în accident au suferit traumatisme uşoare şi nu au necesitat transportul la spital, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Poliţiştii au deschis un doar penal pentru ucidere din culpă.

El a precizat că în acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind continuate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.