Un bărbat din judeţul Călăraşi a fost reţinut, iar procurorii propun arestarea sa preventivă, după ce a lovit, ameninţat cu moartea şi şantajat o persoană, cerându-i un aşa-zis ”comision” în urma vânzării unui teren. Date din anchetă arată că bărbatul acuzat de şantaj s-a implicat în tranzacţionarea unui teren, dar nu a existat niciun document care să arate că persoana şantajată îi datora bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul a fost deschis după ce, timp de două săptămâni, administratorul unei firme din Călăraşi a fost şantajat, lovit, iar bunurile i-au fost distruse pentru o pretinsă datorie, sub forma unui comision. 
 
”Din cercetările efectuate până în prezent, s-a reţinut faptul că în perioada 17.10.2023 – 29.11.2023, în mod repetat, însă în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspectul în cauză, prin ameninţări explicite privind comiterea de violenţe fizice şi suprimarea vieţii, precum şi prin acte de violenţă fizică şi distrugeri, a constrâns-o pe persoana vătămată, aceasta având calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale, să-i remită, în mod injust, suma de aproximativ 120.000 de euro, reprezentând un pretins comision datorat acestuia în urma intermedierii unei tranzacţii de vânzare-cumpărare a unui imobil – teren, în suprafaţa de 129.935 mp, situat pe raza municipiul Călăraşi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi, de către Direcţia Generală Anticorupţie. 
 
Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au declarat, pentru News.ro, că victima nu i-a remis suma de bani cerută persoanei care o şantaja. De asemenea, din primele date ale anchetei reiese că aceasta din urmă s-a implicat în tranzacţionarea terenului, dar nu există niciun document care să arate că i se cuvenea un comision. 
 
Joi, procurorii au formulat propunere de arestare preventiv pe nunele suspectului, urmând ca Judecătoria Călăraşi să decidă în acest sens.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.