Poliţiştii şi procurorii braşoveni au reţinut, marţi seară, şapte persoane într-un dosar de şantaj, camătă şi proxenetism, alte două persoane vizate de anchetă fiind plasate sub control judiciar. Suspecţii au fost ridicaţi şi duşi la audieri în urma mai multor percheziţii făcute în Braşov, dar şi în Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada ianuarie-octombrie 2023, persoanele bănuite de proxenetism ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei, atât pe raza judeţului Braşov, cât şi în alte judeţe. De asemenea, una dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii de camătă ar fi acordat împrumuturi, percepând o dobândă cuprinsă între 20%-40%, iar în cazul uneia dintre persoanele bănuite s-a stabilit faptul că aceasta ar fi condus un autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. Totodată, două dintre persoanele bănuite ar fi şantajat alte două persoane vătămate, prin constrângere şi ameninţări, să le remită sume de bani necuvenite”, informează, marţi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov. 
 
Marţi, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, au făcut 16 percheziţii domiciliare în judeţele Braşov, Argeş, Prahova, Ilfov şi în municipiul Bucureşti în acest dosar, ridicând şi ducând la audieri 17 persoane. 
 
”Au fost vizate persoanele care înlesneau practicarea prostituţiei şi care ar fi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei. De asemenea, au fost vizate persoane care ofereau spre închiriere, în regim hotelier, diverse locaţii pe raza municipiului Braşov şi care ar fi cunoscut activitatea de prostituţie desfăşurată de femei, acestea fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism sub forma înlesnirii şi obţinerii de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei. Nu în ultimul rând, au fost vizate şi persoanele care ar fi înlesnit practicarea prostituţiei prin transportarea femeilor către locaţiile clienţilor şi ar fi obţinut în acest mod foloase patrimoniale”, precizează anchetatorii.
 
În urma descinderilor domiciliare au fost ridicate bunuri, valori şi înscrisuri în vederea completării materialului probator, precum şi bijuterii şi sume de bani, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, şi un autoturism. 
 
Faţă de 9 persoane cercetate s-a pus în mişcare urmărirea penală, 7 dintre acestea fiind reţinute pentru o perioadă de 24 de ore şi duse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Braşov, iar pentru celelalte 2 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Persoanele reţinute urmează a fi prezentate de către procurorul de caz în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.