Poliţiştii şi procurorii au fpcut două percheziţii în Bucureşti, într-un dosar de camătă şi şantaj, care vizează un bărbat de 51 de ani. Acesta ar fi acordat împrumururi unei persoane, iar pentru recuperarea banilor ar fi ameninţat-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 4 aprilie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 6, cu sprijinul Secţiilor 21 şi 25 au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj. În fapt, poliţiştii au desfăşurat activităţi într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, bănuit de săvârşirea faptelor fiind un bărbat în vârstă de 51 de ani”, au transmis, luni, oficialii Poliţiei Capitalei.

Instituţia precizează că, în perioada 2020-2022, bărbatul ar fi acordat în mai multe rânduri, sume de bani, cu titlu de împrumuturi unui alt bărbat, şi ar fi perceput dobândă, în mod nelegal, sumelor restituie de acesta.

”Totodată, la data de 4 martie 2024, cel în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, în vârstă de 44 de ani, unde ar fi exercitat presiuni psihice şi ar fi ameninţat-o pe persoana vătămată cu acte de violenţă, cu scopul recuperării sumelor de bani datorate. În vederea administrării materialului probator, la data de 4 aprilie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, persoana bănuită de comiterea faptelor fiind condusă la audieri, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, a mai transmis Polişia.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.