Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, duminică după-amiază, în apropierea localităţii Nadăş, judeţul Arad, fiind afectate peste 20 de hectare, focul intrând şi în pădure. Pentru stingerea acestuia intervin peste 80 de persoane - pompieri, angajaţi ai ocolului silvic şi localnici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad spun că, duminică după-amiază, în zona localităţii Nadăş s-a anunţat un incendiu de vegetaţie şi păşune împădurită.

Primii pompieri sosiţi la locul indicat au găsit un incendiu întins pe mai mult de 20 de hectare, cu focare multiple, care a intrat parţial în pădure.

Astfel, au fost mobilizate toate forţele subunităţii din Ineu, fiind chemaţi oameni din turele libere, şi s-a solicitat sprijin de la Primăria Tauţ. De asemenea, s-a încercat realizarea unui dispozitiv de stingere dintr-o autospecială, pe o lungime de aproximativ 250 de metri.

Iniţia, s-a acţionat cu atomizoare, mături şi lopeţi, însă ulterior forţele de intervenţie au fost suplimentate, pentru a limita extinderea incendiului spre sat.

Duminică seara, la incendiu intervin 32 de subofiţeri şi un ofiţer, 30 de reprezentanţi ai ocolului silvic, 20 de persoane de la Primăria Tauţ, cu mai multe autospeciale.

Pompierii au dificultăţi de comunicare, care se poate face doar cu staţii audio, întrucât în zonă nu este semnal telefonic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.