Un vas de toaletă realizat integral din aur de 18 carate a fost furat din Palatul Blenheim din comitatul Oxforshire, Anglia, locuinţa unde s-a născut prim-ministrul Winston Chruchill, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toaletă complet funcţională era instalată ca parte a unei expoziţii a artistului italian Maurizio Cattalan, cu titlul "Victory is Not an Option", care este deschisă publicului doar joi. 

Poliţia din Thames Valley a primit o informaţie despre furtul toaletei la ora 4.57 a.m, sâmbătă dimineaţă. Hoţii au părăsit locul faptei în jur de 4.50 a.m., potrivit unei declaraţii publicate online. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a fost arestat în legătură cu furtul. 

Inspectorul Jess Milne a declarat: "Datorită faptului că toaleta este instalată în clădire, acest lucru a cauzat daune semnificative şi inundaţii, adăugând: "Credem că un infractor a folosit cel puţin două maşini în timpul furtului". 

"Lucrarea de artă nu a fost recuperată dar efectuăm o investigaţie amănunţită pentru a-i găsi şi a-i aduce în faţa justiţiei pe responsabili", a continuat Milne, făcând apel la martori să contacteze Poliţia. 

Intitulată "America", toaleta a fost expusă mai întâi la Muzeul Guggenheim din New York în 2016. La momentul inaugurării, vizitatorii au stat două ore la coadă pentru a o vedea.

În 2017, a fost subiect de prima pagină a ziarelor după ce Casa Albă a solicitat Muzeul Guggenheim să-i împrumute un tablou de Vincent Van Gogh - ""Landscape with Snow" (1888), iar curatorul instituţiei a propus în schimb vasul de toaletă din aur. 

La Palatul Blenheim, vasul a fost instalat în camera alăturată celei în care s-a născut Churchill. 

Vasul de toaletă ar fi trebuit să fie expus până la 27 octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.