Evenimentul de deschidere al Capitalei Europene a Culturii va avea loc în perioada 17-19 februarie, la Timişoara, urmând să includă spectacole, concerte, expoziţii, dar şi o instalaţie urbană, o grădină verticală care va fi montată în Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Centrului de Proiecte Timişoara au prezentat, luni seară, o serie de evenimente care vor avea loc în week-endul de deschidere a programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023, în perioada 17-19 februarie.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Astfel, vor fi cinci expoziţii: ”Invenţii şi magie” - expozitia Victor Brauner - 150 de lucrari dintre care 40 sunt împrumutate de la colecţia Centrului Pompidou - Muzeul de Artă Timişoara; Expozitia ”Chronic desire - Sete cronică” ce va avea loc în 4 spaţii: Comenduirea Granizoanei, Bastion Theresia, Palatul Ştefania şi Muzeul de Transport Public;  Expoziţia ”Tu esti un alt eu, o catedrală a corpului” de Alina Pintilie la Kunsthulle Bega; Expoziţia ”Mircea Nicolae” - Comenduirea Garnizoanei Timişoara şi ”Grădină verticală” -  instalaţie Urbană MAIO Architects (Barcelona) - Piaţa Victoriei.
 
Programul, au anunţat organizatorii, a fost gândit în jurul a trei valori: un oraş deschis, curajos şi divers. 
 
Spectacolul de deschidere este programat în Piaţa Unirii unde pe scenă vor fi concerte susţinute de DJ, dar şi concerte rock şi hip-hop, precum şi un spectacol de dans.
 
Seara începe cu Doctorul Sinteză şi K-lu care au şi o colaborare cu Alyona Alyona, o artistă din Ucraina. Apoi va fi un spectacol de dans aerian susţinut de trupa More Experience din Spania. Urmează Taraf de Caliu cu o serie de invitaţi surpriză.
 
În Sala Capitol a Filarmonicii Banatul va avea loc un concert susţinut de piantistul olandez Josep Beving, iar în deschidere un concert susţinut de Andrei Irimia. De asemenea, vor mai fi alţi artişti din Ungaria sau Slovenia.
 
Programul complet va fi actualizat pe site-ul opening.timisoara2023.eu.
 
Totodată, pe parcursul întregului an 2023 vor fi la Timişoara 12 festivaluri de muzică, de la baroc la rock, şi alte 15 festivaluri tematice dintre care 5 vor fi festivaluri internationale de teatru. Vor participa peste 2.500 de artişti la aceste evenimente.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.