Regizorul american Oliver Stone, prezent la evenimentul Comic-Con de la San Diego, pentru a-şi promova cel mai nou film, ”Snowden”, a declarat joi că jocul Pokémon Go reprezintă o nouă formă de invazie, citează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineastul a spus că jocul video, pe care l-a asemănat cu o ”formă de totalitarism”, poate ajuta la pătrunderea într-o ”societatea robot”.

”Plantează mine în fiecare persoană din această încăpere. Este ceea ce ei numesc capitalism care supraveghează”, a spus Oliver Stone.

Despre thrillerul ”Snowden”, al cărui protagonist este Joseph Gordon-Levitt şi care descrie viaţa şi activitatea ”unui om obişnuit, care voia înainte de toate să îşi servească ţara”, după cum explică regizorul Oliver Stone, au vorbit, la acelaşi eveniment, actorii Joseph Gordon-Levitt şi Shailene Woodley.

Filmul va avea premiera la cea de-a 64-a ediţie a festivalului de la San Sebastián, care se desfăşoară în perioada 16 - 24 septembrie.

”El este încă un mister”, a spus regizorul despre omul care a inspirat pelicula sa. ”A cooperat, dar sunt lucruri pe care nu le ştim şi lucruri pe care, sperăm, că le va dezvălui într-o zi”, a adăugat el.

Din distribuţia filmului, prezentat în afara competiţiei, mai fac parte Melissa Leo şi Nicolas Cage.

”Snowden”, filmat în Germania, Statele Unite, China şi Rusia, va fi lansat în cinematografele din Statele Unite pe 16 septembrie.

Filmul ”Snowden” are la bază două cărţi - ”The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man”, de Luke Harding, care retrasează periplul acestui avertizor de securitate, din Hawaii la Hong Kong, înainte de a transmite documente NSA către Glenn Greenwald, jurnalist la The Guardian; cealaltă carte este romanul scris de avocatul lui Edward Snowden, Anatoli Kuşerena, intitulată ”Time of the Octopus”, care descrie încordarea americanului în timp ce aştepta răspunsul pentru cererea sa de azil adresată guvernului rus.

Oliver Stone, născut pe 15 septembrie 1946, este un regizor, scenarist şi producător american, care a devenit cunoscut pe plan internaţional la începutul anilor 1980 cu o serie de filme despre războiul din Vietnam. A regizat mai multe pelicule celebre, dar şi controversate, precum ”JFK”, ”Natural Born Killers”, ”Nixon”, ”Midnight Express”, ”Platoon” şi ”Born on the Fourth of July”. Oliver Stone a câştigat trei premii Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.