Duo-ul britanic de electro-pop Pet Shop Boys spune că noul lor album "Nonetheless" este unul dintre cele mai melodice din cariera de patru decenii, cu cântece despre singurătate, libertate şi căutarea unei noi boemii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discul, lansat vineri, este cel de-al 15-lea album de studio al duo-ului - cântăreţul Neil Tennant şi claviaturistul Chris Lowe - şi a fost scris în timpul diferitelor perioade de lockdown Covid-19.

"Este unul dintre cele mai melodice albume pe care le-am făcut vreodată ... Poate că este mai puţin dansant decât unele dintre (alte) albume ale noastre, dar... este foarte cald", a declarat Tennant pentru Reuters.

"Perioadele de carantină trebuie să fi avut un fel de influenţă, pentru că primul cântec se numeşte "Loneliness", iar cel de-al treilea, "Why am I dancing?", se referă la întrebarea de ce dansez când sunt atât de singur? Era adevărat, obişnuiam să dansez singură uneori". 

Piesa "New London Boy" priveşte înapoi la faptul că Tennant s-a mutat la Londra în adolescenţă şi la incertitudinile tinereţii adulte, în timp ce în "A new bohemia" cântă tocmai despre căutarea acestui lucru.

"Dancing star" a fost inspirat de celebrul dansator rus Rudolf Nureyev, care a părăsit Uniunea Sovietică în 1961.

"În anii '60 puteai simţi o libertate şi cred că acum, în lume, în multe locuri, vedem cum libertatea este dată înapoi", a spus Tennant.

"Cu toţii avem nevoie să simţim libertatea şi să ne gândim la un mare dansator ca Nureev, care a vrut să simtă libertatea". 

Alte cântece au în vedere perspectiva unui bodyguard pentru fostul preşedinte american Donald Trump ("Bullet for Narcissus") sau se concentrează pe muzica pop germană ("The schlager hit parade").

Întrebat dacă are un favorit, Lowe a spus: "Nu poţi avea un copil preferat, nu-i aşa?". "Întotdeauna am fost compozitori prolifici şi asta a fost întotdeauna punctul central a ceea ce facem... şi ne place să o facem", a spus Tennant.

The Pet Shop Boys, care s-au format în 1981, şi-au lansat single-ul de debut "West End Girls" în 1984 şi a devenit un hit de succes cu un remix un an mai târziu. Ei au continuat să lanseze single-uri precum "It's a Sin", "Heart" şi "Go West".

"Nu o examinăm cu adevărat. Pur şi simplu ne lăsăm purtaţi de ea", a spus Tennant când a fost întrebat despre relaţia muzicală de succes de durată a duo-ului. "Am împărţit mai mult de 40 de ani, iată că doar noi doi am trecut prin asta şi avem un simţ al umorului destul de bun în legătură cu asta, pentru că multe dintre ele sunt destul de ridicole... a creat un fel de legătură, presupun". 

Fondat în 1981, la Londra, de Neil Tennant şi Chris Lowe, grupul a fost listat în ediţia 1999 a The Guinness Book of Records ca cel mai de succes duo din istoria muzicii britanice. A lansat 14 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de copii la nivel mondial, a fost recompensat cu trei premii Brit şi şase nominalizări la Grammy. Între single-urile de succes se numără „Go West”, „Opportunities (Let's Make Lots of Money)" şi „What Have I Done to Deserve This?", duet cu Dusty Springfield.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.