Un monument creat ca "simbol al speranţei" pentru Ucraina a fost expus în Liverpool, în timp ce oraşul se pregăteşte să găzduiască concursul Eurovision în numele ţării încercate de război. Monumentul pentru pace în Ucraina a fost dezvelit marţi la Strawberry Field, fosta casă de copii devenită celebră datorită cântecului „Strawberry Fields Forever” al trupei Beatles, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statuia înaltă de 4,5 metri, reprezentând un bărbat care ţine în mână o carte, un porumbel şi un steag ucrainean, va fi expusă pentru fanii Eurovision care vizitează oraşul înainte de finala concursului ce are loc la 13 mai.

Aceasta va fi păstrată apoi ca atracţie pentru vizitatori în grădinile deţinute de Armata Salvării, unde John Lennon a cântat în copilărie, apoi va fi mutată în Ucraina pentru a deveni un monument permanent atunci când vor reveni condiţiile de siguranţă.

„Monumentul ucrainean al păcii îi invită pe oaspeţii noştri să ia atitudine pentru pace, oricine ar fi ei, oriunde s-ar afla - sentimente pe care John Lennon le-a trăit şi le-a exprimat de-a lungul vieţii sale”, a declarat Kathy Versfeld, director de misiune la Strawberry Field. „Monumentul este un nou şi frumos simbol al speranţei pentru Ucraina şi va fi un memento pentru restul lumii cu privire la calea spre pace: slujiţi, împărtăşiţi, iertaţi, dialogaţi. Strawberry Field este onorat să fie custodele monumentului până când acesta va putea face călătoria finală în Ucraina”, a spus Versfeld.

Statuia a fost creată de Osbelit Garcia-Morales, un artist în vârstă de numai 16 ani, din Mexic, care a primit comanda anul trecut de la Global Peace Initiative, o coaliţie a artiştilor cu sediul în California.

Sora lui John Lennon, Julia Baird, s-a numărat printre cei care s-au adunat pentru a asista la dezvelirea monumentului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.