Celebrul înotător american Michael Phelps, cel mai premiat sportiv olimpic din toate timpurile, desemnat în acest an purtător al drapelului Statelor Unite la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost protagonistul unui ”eşec” vestimentar în timpul acestui eveniment, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luminile s-au stins pentru Ralph Lauren”, titrează publicaţia americană. Michael Phelps ar fi trebuit să fie un purtător de drapel ”strălucitor” în momentul în care a condus delegaţia sportivilor americani la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, vineri noapte, la Rio de Janeiro.

Sportivul american a purtat o haină albastră, creată de casa Ralph Lauren, asortată cu mini-panouri iluminate electric, care ar fi trebuit să strălucească în noaptea braziliană, pentru ca toate privirile să se îndrepte spre delegaţia americană.

Însă acel ”efect special” nu a funcţionat, iar publicul a asistat astfel la un ”eşec” vestimentar.

Haina sportivului american era decorată cu mini-panouri electroluminiscente, alimentate cu o baterie specială, plasate pe pieptul şi pe spatele ei. Creatorii hainei doreau ca logoul echipei olimpice americane, aflat în partea din faţă, şi logoul brodat ”USA”, aflat pe spatele hainei, să strălucească în timpul defilării delegaţiei de sportivi americani.

Casa Ralph Lauren a promovat intens acest produs special al său în ultimele zile, pe care îl consideră ”o extensie” a liniei sale de articole vestimentare hi-tech.

Pentru acest articol special, designerii de la Ralph Lauren au preluat haina pe care Michael Phelps urma să o poarte la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice - fabricată în Rochester, New York, în atelierul Hickey Freeman - şi au trimis-o la o fabrică din Flex, un oraş din statul Texas, unde au fost fixate acele mini-panouri electroluminiscente.

Haina a fost concepută pentru a deveni un motiv de mândrie naţională, deoarece logoul ”USA” ar fi trebuit să strălucească intens şi să fie admirat de toţi cei 80.000 de spectatori care au asistat la evenimentul de pe stadionul Maracana şi de miliarde de telespectatori din lumea întreagă, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul casei Ralph Lauren.

Însă, deşi haina în cauză nu a fost la înălţime, sportivii americani au afişat în timpul defilării zâmbete largi şi ”strălucitoare”, precizează The Hollywood Reporter.

Michael Fred Phelps II, născut pe 30 iunie 1985, este un înotător american şi cel mai decorat sportiv olimpic din toate timpurile, după ce a câştigat 22 de medalii la trei ediţii ale Jocurilor OIimpice. Michael Phelps deţine, de asemenea, alte patru recorduri mondiale de invidiat - cele mai multe medalii olimpice de aur (18), cele mai multe medalii olimpice de aur câştigate în probe individuale (11), cele mai multe medalii olimpice câştigate în probele indidividuale de un sportiv de sex masculin (13) şi cele mai multe medalii olimpice de aur câştigate la o singură ediţie (8 - Beijing, 2008).

”Adevăratul” star al defilării delegaţiilor naţionale de sportivi a fost însă Pita Nikolas Taufatofua, purtătorul de drapel al statului Tonga la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, care a făcut senzaţie pe internet şi este pe cale să devină o vedetă mondială, după apariţia sa spectaculoasă la acest eveniment.

Acest practicant de taekwondo, puţin cunoscut în lume, a fost ales de compatrioţii lui pentru a fi purtătorul oficial al drapelului statului Tonga, o mică ţară insulară din Pacificul de Sud şi şi-a făcut, probabil, cea mai spectaculoasă intrare pe stadion în calitate de purtător de drapel din istoria recentă a Jocurilor Olimpice, apărând cu torsul gol, uns cu ulei de corp şi afişând un zâmbet foarte larg, în mijlocul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio. 

Acest atlet cu corpul sculptat a devenit o veritabilă senzaţie pe Twitter şi a câştigat peste 1.000 de admiratori (”followers”) pe Instagram, în mai puţin de o oră după apariţia lui spectaculoasă pe stadionul Maracana.

Brazilienii au prezentat întregii lumi o lecţie de istorie şi de ecologie pe legendarul stadion Maracana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, un spectacol plin de culoare desfăşurat sub semnul protejării naturii. Toţi sportivii participanţi la competiţie au primit câte o sămânţă pe care să o planteze.

Toţi sportivii participanţi au primit câte o sămânţă “a speranţei”, care vor fi plantate într-o zonă din Rio de Janeiro. Copacii are vor creşte din aceste seminţe vor forma ”Pădurea sportivilor olimpici”, în zona Deodoro din metropola braziliană.

Spectaculoasa ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro a fost regizată de Fernando Meirelles, regizorul celebrului film “Cidade de Deus”.

Primii dintre sportivii care au defilat pe stadionul Maracana au fost grecii, reprezentanţii ţării unde s-a organizat în antichitate prima ediţie a Jocurilor Olimpice, iar ultimii au fost brazilienii, gazdele competiţiei.

România a fost a 157-a delegaţie şi a avut-o portdrapel pe gimnasta Cătălina Ponor.

Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naţionale vor participa la probele sportive de la Rio. Echipa Olimpică a României cuprinde 97 de sportivi, concurând în 15 sporturi: atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, handbal, înot, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv.

Jocurile Olimpice se desfăşoară între 5 şi 21 august, în 32 de spaţii şi arene din Rio de Janeiro, plus alte cinci oraşe care vor găzdui partidele de fotbal: Belo Horizonte, Brasília, Manaus, Salvador şi São Paulo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.