Lungmetrajul ”The Salesman”, regizat de Asghar Farhadi, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, potrivit site-ului oficial al acestor trofee prestigioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania) - o coproducţie cu participare românească.

Regizorul peliculei, Asghar Farhadi, nu a fost prezent la ceremonie, boicotând gala în semn de protest faţă de decretul semnat de Donald Trump care interzice pătrunderea pe teritoriul american a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană.

Un alt film regizat de cineastul iranian, intitulat ”A Separation”, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie în anul 2012.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar, trofee atribuite pe baza voturilor exprimate de membrii Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS), are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre din Los Angeles.

Cea de-a 89-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar este prezentată de Jimmy Kimmel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.