Rapperul Jay Z asigură vocea naratorului unui scurtmetraj animat, care se încheie cu o secvenţă în care artistul spune că războiul împotriva drogurilor reprezintă ”un eşec epic” al guvernelor americane din ultimele patru decenii, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscutul rapper s-a asociat cu artista Molly Crabapple pentru a realiza acest scurtmetraj, ce prezintă o scurtă istorie animată a aşa-zisului război împotriva drogurilor.

În mai puţin de patru minute, Jay Z explică felul în care au evoluat politicile guvernamentale americane împotriva drogurilor şi cele aferente încarcerărilor pe durata ultimelor patru decenii.

Proiectul reprezintă o nouă incursiune a rapperului Jay Z în universul politicii, după ce el a vorbit de curând, în public, despre abuzurile şi asasinările comise în rândul cetăţenilor afro-americani de către poliţişti caucazieni.

Noul film animat prezintă desenele realizate de Molly Crabapple, care evidenţiază câteva puncte cheie din istoria americană recentă.

Jay Z spune că războiul împotriva drogurilor a fost început de preşedintele Nixon în 1971 şi consideră că, în acea epocă, mesajul transmis de autorităţile americane era următorul: ”Drogurile sunt rele, îţi prăjesc creierul”.

De asemenea, rapperul afirmă că cei mai mulţi dintre cetăţeni au ignorat eşecul politicienilor de a se implica în rezolvarea problemelor reale ale societăţii americane. 

”Comercianţii de droguri erau monştri - şi se spunea că ei reprezentau singurul motiv pentru care cartierele şi marile oraşe se prăbuşeau în ruină”, a adăugat Jay Z în acelaşi scurtmetraj. 

În acelaşi clip animat, publicat şi în The New York Times, rapperul mai spune că ”rata de folosire a drogurilor este la fel de mare ca pe vremea când Nixon a declarat aşa-zisul război în 1971”.

De asemenea, muzicianul afirmă că persoanele de culoare şi cele de origine hispanică sunt condamnate într-un mod disproporţionat de mare pentru trafic de droguri în comparaţie cu restul populaţiei americane.

”44 de ani mai târziu, e timpul să ne regândim politicile şi legile. Războiul împotriva drogurilor este un eşec epic”, a declarat Jay Z, în încheierea videoclipului.

În trecut, Jay Z a ezitat să se implice în politică sau să îşi asume anumite responsabilităţi sociale, spunând că ”prezenţa (lui) la un eveniment social reprezintă un act de caritate suficient de mare”.

Însă noul videoclip pare să marcheze o schimbare în atitudinea rapperului, care a lansat recent single-ul ”Spiritual”, ale cărui versuri denotă o profundă încărcătură socială, după ce poliţia americană a împuşcat şi a ucis doi afro-americani, Alton Sterling şi Philando Castile, la începutul acestui an. 

Shawn Corey Carter, născut pe 4 decembrie 1969, cunoscut sub numele de scenă Jay Z, este un rapper, producător şi antreprenor american. Jay Z este unul dintre cei mai bogaţi artişti din lume, cu o avere estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari. Discurile artistului american, care a câştigat 21 de premii Grammy, s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.