Actriţa britanică Glenda Jackson, premiată cu Oscar pentru rolurile din „Women in Love” şi „A Touch of Class”, a fost recompensată de British Independent Film Awards (BIFA) cu Trofeul „Richard Harris”, acordat pentru contribuţia extraordinară a unui actor la industria cinematografică britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul i-a fost prezentat, online, de actorul Josh O’Connor, cu care ea joacă în drama „Mothering Sunday” (r. Eva Husson), ce urmează să fie lansat anul acesta.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Printre cei care au primit în trecut acest trofeu onorific se numără Kristin Scott Thomas, Judi Dench, Vanessa Redgrave, Daniel Day-Lewis, Helena Bonham Carter, Chiwetel Ejiofor, Julie Walters, John Hurt, Emma Thompson şi Jim Broadbent.

Anul trecut, la gala BAFTA TV, Glenda Jackson a primit premiul pentru interpretare, pentru rolul din „Elizabeth is Missing”. Cu acesta, Jackson a revenit pe ecrane după o absenţă de 25 de ani, în care a fost politician şi a jucat, între altele, pe scena Old Vic din Londra.

Născută pe 9 mai 1936, în Anglia, Glenda Jackson a primit o bursă la Royal Academy of Dramatic Art din Londra. După ce a absolvit cursurile, a fost descoperită de Peter Brook şi distribuită în „Theatre of Cruelty” şi a continuat să joace în spectacole pe West End şi Broadway. În 1970, ea a jucat în „Women in Love” al lui Ken Russell, care i-a adus un Oscar anul următor, apoi în „The Music Lovers”, „Sunday Bloody Sunday” şi „A Touch of Class”, pentru care a primit al doilea Oscar din carieră.

În 1992, Jackson a renunţat la actorie pentru a se dedica unei cariere în politică şi a obţinut un loc în Camera Comunelor, din partea Partidului Laburist, iar în perioada 1997 - 1999 a fost secretar de stat în Ministerul britanic al Transporturilor.

A revenit la actorie în 2018, când a jucat pe Broadway, în „Three Tall Women” al lui Edward Albee, rol pentru care primit un Tony.

Jackson a primit însemnele de Comandor al Ordinului Imperiului britanic în 1978.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.