În timp ce Regatul Unit sărbătoreşte încoronarea regelui Charles al III-lea în acest weekend, Glen Matlock, fostul basist al grupului britanic de punk-rock Sex Pistols, a anunţat că a rescris hitul "God Save The Queen" pentru a-l adapta noului monarh.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de The Guardian, artistul, care a cântat sâmbătă într-un club londonez, a spus că lucrează la ultimele rime ale melodiei înainte de concert, nu fără dificultate.

"Când începi să schimbi un cuvânt, trebuie să le schimbi pe toate şi nu sunt multe cuvinte care să rimeze bine cu 'king', cu excepţia 'bling', 'Ming'. Nu este grozav", a spus el pentru presa britanică.

"Probabil că voi improviza pe parcurs, aşa că dacă vrei să ştii care ar putea fi versurile noi, mai bine vino să mă vezi", a adăugat el.

Dacă concertul lui Glen Matlock se numără printre evenimentele din programul festivităţilor regale ale primăriei Londrei pentru încoronarea lui Charles al III-lea din acest weekend, muzicianul asigură că nu urmăreşte ceremonia de la Westminster Abbey.

"Sunt atât de mulţi oameni în nevoie în acest moment în ţara asta. Este o distragere a atenţiei, dar este ţara în care trăim", a spus el. 

Lansat cu ocazia jubileului de argint al Reginei Elizabeth a II-a (25 de ani de domnie) în 1977 "God Save The Queen", al doilea single al formaţiei Sex Pistols, preia titlul imnului naţional al Regatului Unit.

Titlul provocator, anti-monarhist, care compară monarhia cu un „regim fascist” şi susţine că regina „nu este o fiinţă umană”, a fost interzis de la radioul şi televiziunea publică BBC pentru a nu o jigni pe regina. În ciuda acestui fapt, a ajuns încă pe locul doi în topurile din Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.