Formaţia britanică Depeche Mode a cântat piesa ”Heroes” a lui David Bowie în singurul concert programat la Londra în turneul ”Spirit” de anul acesta, care se va încheia la Cluj-Napoca, pe 23 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa a interpretat 18 piese, între care ”Going Backwards”, ”In Your Room”, ”World in My Eyes” şi ”Where’s the Revolution”, pentru ca, la bis, să cânte alte cinci, printre care şi celebra ”Heroes”, potrivit NME.

Dave Gahan, solistul formaţiei, a fost remarcat de Vince Clarke (membru fondator al Depeche Mode) pe când, în 1980, cânta într-un bar piesa ”Heroes” a muzicianului britanic care a murit în luna ianuarie a anului trecut.

Solistul Depeche Mode a vorbit des despre relaţia pe care a avut-o cu Bowie, lăsând să se ştie că artistul a avut o mare influenţă asupra lui. 

Depeche Mode mai are de susţinut 18 concerte până să ajungă în România.

Concertul pe care grupul îl va susţine pe Cluj Arena va fi ultimul din turneul european al trupei şi coincide cu ziua de naştere a lui Martin Gore.

În deschiderea concertului din România va cânta Maya Jane Coles, DJ şi producător din Marea Britanie.

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim. Mai sunt disponibile bilete în următoarele categorii de preţ: 131 lei - gazon, 153 lei – peluză, 251 lei - tribuna inel II, 311 lei - tribuna inel I.

Turneul în cadrul căruia Dave Gahan, Martin Gore şi Andrew Fletcher vor ajunge şi în România a început în luna mai şi promovează cel mai recent album al trupei britanice, ”Spirit”.

Depeche Mode a fost fondată în 1980, în Anglia. A lansat, până în prezent, 14 albume de studio. Trupa a concertat la Bucureşti în 2006 şi 2013. În prezent, grupul este format din Dave Gahan (voce), Martin Gore (chitară, clape) şi Andy Fletcher (bas, clape). În turnee, li se alătură Christian Eigner (tobe) şi Peter Gordeno (clape, pian, backing vocals). Formaţia a debutat discografic cu ”Speak & Spell” (1981), iar cele mai titrate albume ale sale sunt ”Black Celebration” (1986), ”Violator” (1990) şi ”Exciter” (2001).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.