Cineastul turc Nuri Bilge Ceylan, cunoscut pentru filme ca „Winter Sleep”, premiat cu Palme d'Or în 2014, şi „The Wild Pear Tree”, va fi preşedintele juriului Festivalului Internaţional de Film de la Shanghai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat transmis de organizatorii festivalului, citat de Variety, se arată: „Ceylan are un limbaj cinematografic unic. El descrie călătoria vieţii cu lentile de adâncime şi îşi exprimă cu acurateţe gândirea filozofică şi dezvăluie publicului adevărul vieţii în cuvinte poetice şi naraţii”.

Inginer electric la bază, Ceylan - descris drept o comoară naţională - a avut şase lungmetraje selectate în competiţia de la Cannes. Pe Croazetă a mai fost premiat cu trofeul pentru „cel mai bun regizor” („Three Monkeys”, 2008) şi cu Marele premiu al juriului („Distant”, 2002).

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Anul trecut, cineastul a primit un premiu onorific pentru „contribuţia sa excepţională" în cinematografie, la Festivalul de Film de la Sarajevo.

În 2011, el a fost invitatul de onoare al festivalului Anonimul de la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Între cineaştii care au condus juriul de la Shanghai se numără Luc Besson, Wong Kar-wai, Danny Boyle, John Woo, Jean-Jacques Annaud, Tom Hooper, Andrei Zvyagintsev, Emir Kusturica, Cristian Mungiu şi Jiang Wen.

Festivalul va avea loc în perioada 15 - 24 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.