Cântăreaţa Adele s-a menţinut cu „30” în fruntea clasamentului britanic al albumelor, unde discul de Crăciun al lui Gary Barlow a debutat în top 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul „30”, lansat pe 19 noiembrie, a ocupat, pentru a doua săptămână consecutiv, primul loc în topul din Marea Britanie, după ce a înregistrat vânzări record la debut.

Materialul discografic a înregistrat şi cea mai bună săptămână de vânzări a anului în Statele Unite, cu 839.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 25 noiembrie, potrivit MRC Data.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„30” este primul album al artistei în decurs de şase ani. Primul single extras, „Easy On Me” a ocupat de asemenea prima poziţie în Regat, pentru a şaptea săptămână consecutiv.

Pentru acest album, Adele a colaborat din nou cu producătorul Greg Kurstin, cu care a lucrat pentru „25”, cu Max Martin, compozitor, şi cu producătorul şi compozitorul suedez Ludwig Göransson, care a câştigat un Oscar pentru coloana sonoră a „Black Panther”.

Locul al doilea în clasamentul britanic a fost ocupat de noul album al grupului Westlife, „Wild Dreams”, urmat de „=” al lui Ed Sheeran, care a coborât un loc după a cincea săptămână de la lansare.

„Voyage” al grupului ABBA s-a clasat pe poziţia a patra, în coborâre un loc, după a patra săptămână de top, iar albumul „The Dream of Christmas” al lui Gary Barlow a debutat pe locul al cincilea.

În top 10 au intrat şi albumul „Christmas” lansat de Michael Buble în 2011, care a urcat unsprezece poziţii până pe şase, şi „The Tears of Hercules” al lui Rod Stewart, în urcare şase poziţii, până pe şapte, după trei săptămâni de la debut.

„Red (Taylor s Version)” al cântăreţei americane Taylor Swift s-a menţinut pe poziţia a opta, la trei săptămâni de la debut, grupul Little Mix şi „Between Us” s-au clasat pe nouă, după trei săptămâni, iar Elton John a ucat patru locuri cu „The Lockdown Sessions”, până pe zece, după a şasea săptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.